telefonadó

Különadók nélkül vége lenne a gazdasági szabadságharcnak

Az Orbán-kormány unortodox gazdaságpolitikájának meghatározó eleme, hogy bizonyos ágazatokat a vállalkozásokat terhelő általános adók mellett ágazati különadókkal is terhel. A kilenc új válságadó kb. 2200 milliárd forintot hozott 2010 óta a költségvetésnek, amely révén biztosítani lehetett a költségvetési hiánycél teljesülését.

Visszavonulót fújt az Európai Bizottság a telefonadó ügyében

A telekommunikációs szektorra kivetett válságadó után most a telefonadó ügyében indított keresetét is visszavonta az Európai Bíróságon az Európai Bizottság Magyarország ellen - közölte csütörtökön Ryan Heath, a digitális területért felelős biztos, Neelie Kroes szóvivője.

A Magyar Telekom ügyfelei sem ússzák meg: Jön az áremelés

A Magyar Telekom, Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a kedvezőtlen gazdasági és piaci folyamatok miatt fokozatosan, szeptemberi, illetve októberi hatállyal módosítja díjszabását – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Ennyivel emeli a tarifákat a Telenor

A Telenor Magyarország bejelentette, milyen áremelkedésekre számíthatnak az ügyfelek a telefonadó bevezetésének hatására. Az árváltozás július 16-án lép életbe.

Az új mobilszolgáltató és a telefonadó is sújtja az MTelekomot

A negyedik mobilszolgáltató piacra lépése miatti árcsökkentés, az új telefonadó és az enyhe recessziós környezet arra késztette a KBC intézményi fundamentális elemzőjét, hogy 455 forintra csökkentse a Magyar Telekom részvényére számított fair értéket a korábbi 475 forintról. A KBC ajánlása eközben tartásra módosult, a piac az elmúlt időszak nagy eséseivel beárazta a rossz híreket.

Vodafone: 8-10 milliárd forint plusz teher a telefonadó

A telefonadó a Vodafone-nak 8-10 milliárd forint plusz terhet jelent éves szinten, ez egy pár milliárd forinttal meghaladja a válságadót - mondta Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Világgazdaság Piactér