telekpiac

Máris hiánycikké vált az építési telek

Rávetették magukat a telekhirdetésekre az építkezést tervezők, de az év első napjai­ban berobbanó kereslet szűkös és drága fővárosi kínálattal szembesült.

Máris hiánycikké vált az építési telek

Rávetették magukat a telekhirdetésekre az építkezést tervezők, de az év első napjai­ban berobbanó kereslet szűkös és drága fővárosi kínálattal szembesült, ami az agglomeráción túlra terelheti az építkezőket.

Megugrottak a telekárak is

Az építési vállalkozók Pest megyében is leterheltek, aki ma vásárol, nem biztos, hogy jövőre már be is tud költözni az új otthonába.

Nem az első otthonát építi a többség

Bár az agglomerációs telkek is drágulnak, még ma is 10-20 ezer forintos négyzetméterárral számolhatnak ott az építkezni vágyók az 57-58 ezer forintos fővárosi átlaggal szemben. Az építési vállalkozók Pest megyében is leterheltek, aki ma vásárol, nem biztos, hogy jövőre már be is tud költözni az új otthonába.

Külföldi kézben a legnagyobb magyar telektulajdonos

Bevásárolta magát a magyar telekpiacra a Chayton Capital: a Sava Fund nevű alapja a CV Starr céggel közösen - 155 millió euróért - megvette a Skoglund Holding 74 százalékát, ezzel a legnagyobb magyar telektulajdonosnál vette át az irányítást.
1
Világgazdaság Piactér