tepco

Újranyithatnak két japán atomreaktort

A japán atomenergia-ügyi hivatal megadta a végleges engedélyt a korábban a fukusimai atomerőművet is működtető TEPCO vállalatnak két atomreaktor újraindítására.

Van-e biztonságos atomerőmű?

A fukusimai tapasztalatok fényében jogosan merül fel a kérdés, hogy létezik-e biztonságos atomenergia? Vagy másként: mi az a biztonsági szint, amit elvárunk az atomenergiától?

Fukusima - Élőhalottat támogat a japán kormány

A működésképtelen fukusimai erőmű tulajdonosa, a Tokyo Electric Power Company (Tepco) továbbra is a vállalat megmentésén fáradozik, miközben a piac egyöntetűen úgy véli: az energiacég számára az egyetlen járható út a csődvédelem.

Ismét drámai a helyzet Fukusimában

A pesszimista jóslatok a jelek szerint beigazolódnak: a japán atomerőműben valószínűleg két újabb reaktorban is teljes olvadás történt, vagyis a helyzet sokkal rosszabb annál, ahogy eddig kommunikálták.

NY Times: Az amerikai atomerőművek is veszélyesek lehetnek

A szakértői vélemények egyeztetése alapján valószínűsíthető, hogy egyes amerikai atomerőművekben is veszélyhelyzet alakulhat ki földrengés esetén, mivel a fukusimai erőműéhez hasonló szellőztető rendszert alkalmazzák a tengerentúlon is.

Fukusima - Mi a földrengés egyetlen pozitív hozadéka?

Japánban a földrengés- és cunami sújtotta válságövezeteket kivéve a helyet mára normalizálódott, de az áramkimaradásnak hosszú távú következményei lesznek – véli Roger Zbinden, a Japánban működő Swiss Business Hub vezetője a Neue Zürcher Zeitungnak nyilatkozva.

15 méteres erőművédő falat építene a fukusimai cég

A Tokyo Electric Power Co. (Tepco) védőgátat épít egyik 2007 óta lezárt atomerőműve köré, hogy megvédje a létesítményt fukusimai erőművet leromboló március 11-eihez hasonló földrengésektől és cunamiktól.
Világgazdaság Piactér