termékdíj

A magyar gyártóvállalatok lehetnek a termékdíjtörvény-módosítás nyertesei

A külföldre értékesítő gyártók és összeszerelők versenyképességét növeli a termékdíj-törvény 2016-tól életbe lépő módosítása. A gazdálkodók számára a termékdíjjal kapcsolatos adminisztrációs terhek jelentős csökkenését és az adóhatósági büntetés kockázatának mérséklődését eredményezi a szabályok változása.

Kósa a parlamentben: Soros György miatt érkeznek a menekültek

A költségvetés átírásáról, a magáncsődről és a környezetvédelmi termékdíjról is tárgyalnak ma a parlamentben. A terv szerint éjszakába nyúló ülésen a képviselők elé kerül a földgáztörvény és az NMHH büdzséje is.

Megöli a művirágosokat a termékdíj

Költségvetési hatása minimális, viszont gyakorlatilag megszünteti a magyar művirág ágazatot a januárban kivetett, kilónként 1900 forintos termékdíj. Pedig temetői szokásainkban – elsősorban vidéken – fontos szerepe van a műkoszorúknak. A gyártók, kereskedők arra is hajlandóak lennének, hogy megszervezzék a temetői szelektív hulladékgyűjtést, csak csökkenjen a teher.

Magyar gyártókat sújt a szappanadó

Elsősorban az alacsony árkategóriájú termékek jellemzően magyar gyártóit hozhatja nehéz helyzetbe a tisztálkodó- és mosószerekre kivetett termékdíj. A papíripar szereplőinek még adószakértők segítségével sem sikerült értelmezni a rájuk vonatkozó jogszabály egyes részeit.
Világgazdaság Piactér