The New York Times

Három Pulitzer-díjat kapott a The New York Times

A The New York Times című amerikai napilap három, a Los Angeles Times két Pulitzer-díjat kapott hétfőn, a közszolgálatért járó elismerésben pedig a charlestoni The Post and Courier című napilap részesült a Míg a halál el nem választ című, a nők elleni, családon belüli erőszakról közölt sorozatáért.

Amerikai segítség Ukrajnában a szakadár légvédelmi rakéták bemérésére

A Pentagon és az amerikai hírszerző szervek olyan terveket készítenek elő, amelyek alapján az Obama-kormány segítséget nyújthat majd Kijevnek a kelet-ukrajnai szakadárok föld-levegő rakétáinak lokalizálásban és megsemmisítésében - írta vasárnapi számában névtelenül nyilatkozó hivatalos forrásokra hivatkozva a The New York Times.

„Szakítás az európai normákkal"

Világlapok az új alkotmányról: „a jogszabály megpecsételi a demokrácia lebontásának folyamatát, amelyet Orbán indított el."

Budapest is szerepel a The New York Times toplistáján

A tekintélyes The New York Times hétvégi mellékletében azt a 41 helyet mutatja be olvasóinak, amelyek felkeresését nem szabad kihagyni 2011-ben. A "The 41 places to go in 2011" címmel megjelent összefoglalóban Budapestet kétszer is említik. A magyar főváros először a 11. helyen, a dunai hajózás kapcsán kerül a figyelem középpontjába, majd a szerzők a hangulatos budapesti romkocsmák mellett sem mennek el szó nélkül: ezek a 40. helyen szerepelnek, külön budapesti kedvcsinálóba ágyazva.

Válság jön: a pénzügyi reform sem szüntetheti meg a mohóságot

Még a legbölcsebb szabályozással sem lehet megszüntetni a pénzügyi leleményt, mohóságot és rövidlátást - jegyezte meg a vasárnapi The Washington Post azzal kapcsolatban, hogy a szenátus elfogadta azt az átfogó szabályozási reformcsomagot, amely a 2008-as pénzügyi válság megismétlődésének megelőzését célozza.
Világgazdaság Piactér