tőkepiac

479 millió forint osztalékot fizet a Duna House

A Duna House csütörtökön tartott éves közgyűlése 479 millió 260 ezer forint összegű osztalék kifizetéséről döntött - közölte az ingatlanközvetítő társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Brüsszeli terv a tőkepiaci unióra

Cselekvési tervet fogadott el az Európai Bizottság a tőkepiaci unió kialakítására. Az ambiciózus program célja, hogy a bankon kívüli források nagyobb mértékű bevonásával segítse az európai gazdaság növekedését.

Jelentős változások előtt állnak a globális tőkepiacok

A globális tőkepiacok öt éven belül teljesen átalakulnak, a piaci szereplőknek egyszerre kell válaszokat adniuk a pénzügyi válság utóhatásaira, ki kell elégíteniük az új ügyféligényeket, valamint alkalmazkodniuk kell a technológiai fejlődéshez és az iparági reformprogramokhoz - állapították meg a PricewaterhouseCoopers (PwC) szakértői a Tőkepiacok 2020: végleg megváltozik című tanulmányukban, amelynek főbb megállapításait szerdán juttatta el az MTI-hez a pénzügyi tanácsadó cég.

Kína vágott az alapkamaton

A gazdaság élénkítése céljából a kínai központi bank 25 bázisponttal 5,35 százalékra csökkentette az alapkamatot vasárnaptól - jelentette be a jegybank szombaton.

New Yorkba tart a kínai Alibaba

A New York-i tőzsdére tart a kínai Alibaba. Az utóbbi évek legnagyobb összegű részvénykibocsátása (IPO) akár több mint 20 milliárd dollárt is hozhat.

Nem kell lehozni a csillagokat az égről a tőzsdei jelenléthez

Ma nem számít különösebb kuriózumnak, ha egy cég a tőzsdére lép, pedig a Budapest Értéktőzsde (BÉT) 54 tagot számláló kibocsátóinak többsége az elit csapatba tartozik. Ehhez nem kell triplázódó profitot felmutatni a működésben, elég a stabil pénzügyi helyzet és egy egészséges ambíciókkal rendelkező menedzsment.
Világgazdaság Piactér