tőketörlesztés

Százmilliókkal tartozik az SZDSZ

Egy MFB által felmondott hitel alapján 467 millió forint tartozása halmozódott fel az SZDSZ-nek irodavásárlása kapcsán. Az ÁSZ korábbi jelentése szerint a párt három önkormányzattól is vásárolt ingatlant 77,3 millió forint értékben, melyből 63,824 millió forint tőketartozása állt fenn. Az SZDSZ-nek rövid lejáratú kölcsönök néven egy 197,694 millió forintos, a szállítók felé egy 99 milliós tartozásállománya is volt.

Ma eldől, kapnak-e haladékot tartozásaikra az önkományzatok

Csütörtökön egyeztetnek az önkormányzatok képviseletei a bankokkal a hiteleik átütemezéséről – értesült a Kossuth Rádió. Devizahitele ugyanis számos településnek is van, így az árfolyamok szárnyalása őket is nehéz helyzetbe hozta. Idén háromszáz önkormányzatnak kell elkezdenie a hosszú lejáratú kölcsöne tőketörlesztését.

Szita Károly: három év haladék kell az önkormányzatoknak

A rekordokat döntő svájci frank a korábbinál is nagyobb bajba sodorja az eladósodott önkormányzatokat. Szita Károly, a Települési Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint nem egy, hanem három év tőketörlesztési móratóriumra lenne szüksége az önkormányzatoknak.
1
Világgazdaság Piactér