töltő

Eurómilliók gáztöltő állomások fejlesztésére

Csaknem 30 millió euró támogatást kapnak a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület (MGKKE) és a kormány támogatásával benyújtott közlekedésfejlesztési projektek az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) keretéből, a forrásokból gáztöltő állomások épülnek - közölte az MGKKE szerdán az MTI-vel.

Egyetlen villanyautó-töltőpont sem épült még meg

Több mint 900 hazai autó rendelkezik zöld rendszámmal, ezek az ország több mint 60 pontján tölthetők fel árammal. Az állam által ígért 150 töltőből viszont még egy sem épült meg.

Kábelvita az iPhone 5 körül - Szokás szerint nem kompatibilis

Miközben az Apple azért küzd, hogy kielégítse az iPhone 5-re jelentkező óriási keresletet, az európai standardizálásért lobbizó szervezet, az ANEC azt kifogásolja, hogy a vállalat egy új, a többi termékkel nem kompatibilis technológiát választott a csatlakoztatáshoz.

Magyarországon gyártja autótöltőit az ABB

Váltó- és egyenáramú villanyautó töltőt is gyárt majd Magyarországon az ABB, a VW becslése szerint a termék ára három éven belül a mostani 13 ezer euróról 2,6 ezer euróra esik.

Gond az iPad töltésével? - Apple: ez nem hiba, szándékos

Az All Things Digital arról számolt be, hogy egyeseket zavar a tény, miszerint az iPad akkumulátora még nem töltődött fel teljesen, amikor a kijelző már száz százalékos töltöttséget jelez. Az Apple viszont közölte, hogy ez nem hiba, hanem szándékos beállítás.

Verne boldog lenne - Óriási lépés az e-autó piacon

A hét vezető német és amerikai autógyártó közösen létrehozott és szabadalmaztatott egy konnektort, amely lehetővé teszi, hogy elektromos járműveik ugyanazokat a feltöltő állomásokat használják Európában és az Egyesült Államokban. Az egységesítés jelentős lökést jelenthet az elektromos autók piacának.

Indul a villanyautó-töltés

Az E.ON hosszú távú fenntarthatósági stratégiájának részeként az idén megkezdi az elektromos utak kiépítését Magyarországon – jelentette be Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke a Kempinski Hotel Corvinus elektromos töltőállomásainak ünnepélyes átadóján, ahol bemutatták a cég Energia új utakon nevű programját.

Vége a mobiltöltő mizériának - a gyártók is jól járnak

Nem csak a felhasználók, de a gyártók is jól járhatnak, ha az Európai Unió bevezeti az egységes telefontöltő szabványt. A szabvány átvételének költsége ugyanis megtérül már azon is, ha kisebb dobozba kell csomagolniuk a készüléket. Az unió azt nem kötötte ki, hogy az új modellek mellé nem szabad odacsomagolni az egységes töltőt, így nem biztos, hogy kevesebb töltője lesz a vásárlóknak, csak az, hogy alkalmas lesz bármelyik típus energiapótlására.
Világgazdaság Piactér