toronyház

Zárlatos hűtő okozta londoni tűzvészt

A Scotland Yard tájékoztatása szerint egy zárlatos hűtőszekrény okozta a múlt heti londoni tűzvészt, amelyben legkevesebb 79-en vesztették életüket.

Toronyundor New Yorkban

A 20. század nagy részében New York városa volt a világcsúcstartó a toronyházak tekintetében. A legmagasabb, a legszebb és a legtöbb toronyház is Manhattanben állt. Időközben azonban alig akad építész, aki komolyan karcolgatni merné a felhőket New York felett: amikor a francia Jean Nouvel nemrég látványos lakótornyot tervezett, amely 381 méterével közvetlenül a Museum of Modern Art (MoMA) mellett nőtt volna ki a földből, azt a város építésügyi hatósága 60 méterrel megkurtította. Úgy vélték, a toronynak nem szabad versenyre kelnie a légtérért az Empire State Buildinggel.

Brutális az épülő felhőkarcoló - Fotó

A Shanghai Center lesz Kína legmagasabb épülete. A november végén kezdődött építkezés befejeztével az új gigantikus toronyépület 632 méter magasra emelkedik Sanghaj Pudong kerületében.

Hatalmas viták a "mini-Manhattan" miatt – Galéria

A román fővárosban óriási vitát váltott ki, hogy a kormány toronyházakból álló negyedet építtetne a történelmi városközpont közelébe. A tervezők által Esplanada City Center nevű komplexum építési költségei elérhetik az 1 milliárd eurót.

Toronyházak Párizsban - Hagyomány vagy változás? Galéria

Bertrand Delanoe, Párizs szocialista párti polgármestere saját győzelmeként ünnepelte a keddi városházi szavazást, amelyen jóváhagyták, hogy – egyelőre csak a város külső övezeteiben – toronyházakat építsenek a francia fővárosban.
1
Világgazdaság Piactér