tranzakciós illeték

Öt évig maradnak a banki különterhek

Ahogy a korábban ideiglenesen bevezetett bankadó, úgy a tranzakciós illeték is hosszú időre a hazai pénzügyi rendszer különterhe marad.

Korlátoznák a készpénzes fizetést

A tranzakciós illeték miatt versenyhátrányban vannak a magyar bankok, eltörlésével az ügyfelek olcsó számlacsomagok között válogathatnának a bankszövetség szerint.

Varga: csökkenhet a tranzakciós illeték

A kormány kész arra, hogy a vállalati hitelállomány komolyabb, legalább 20 százalékos növekedése esetén lemondjon a tranzakciós illeték egy részéről - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Deloitte Magyarország Gazdasági növekedés és versenyképesség című konferenciáján újságírói kérdésre válaszolva csütörtökön.

Csökkenhet a tranzakciós illeték

A kis- és közepes, sokat hitelező pénzügyi cégek lehetnek a nyertesei az egyik adótörvényt módosító javaslatnak. Az a hitelintézet, amelyik 20 százalékkal növeli két év alatt a hitelállományát, legfeljebb 300 millió forintnyi tranzakciós illeték alól mentesülhet.

MNB-bírság: visszajöttek, de mennek is a nullás számlák

Nem sokáig örülhettek a Citibank ügyfelei annak, hogy a korábbi nullás számlák ismét díjmentessé váltak. A Magyar Nemzeti Bank március 13-án tette közzé, hogy a jogsértően díjat emelő bankokat megbünteti, és megtiltja számukra a további jogsértéseket.

Tranzakciós illeték: Mindent áthárítottak a bankok

A hitelintézetek fokozatosan hárították át a tranzakciós illetéket a tavalyi bevezetés után – mondta Varga Lóránt, a Magyar Nemzeti Bank elemzője tanulmányuk bemutatásán. Végül a 11 legnagyobb forgalmú hazai bank teljes mértékben áthárította a tranzakciós illetéket. A háztartásoknál az áthárítás mértéke elérte, sőt, meg is haladta a tranzakciós illeték szintjét.

Lesújtó jelentés a Klikről: 57 milliárdos hiány, alkalmatlan vezetők

Nem vezetik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik), csak irányítják, de azt sem hatékonyan – áll Szabó Balázs miniszteri biztos egy újabb, az Index által nyilvánosságra hozott jelentésében. A dokumentum szerint a gazdálkodási szervezet nem képes ellátni a feladatát. Szabó a 2014-es prognosztizálható, 57 milliárdos költségvetési hiány kialakulásért a Klik elnökét teszi felelőssé. A dokumentum szerint a vezető beosztású munkatársak, – néhány kivételtől eltekintve – nem rendelkeznek olyan képességekkel és készségekkel, melyek szükségesek lennének egy 2300 fős szervezet vezetői pozícióinak betöltéséhez. Becslések szerint a tankerületi igazgatók fele szakmailag nem eléggé felkészült a feladatai ellátására.
Világgazdaság Piactér