tréning

Kiderült, mi hajtja a magyar dolgozót

Nem akarunk több felelősséggel járó munkát végezni, de ez elsősorban az alulfizetettség és a képzések hiányának következménye – derül ki a Randstad Workmonitor legfrissebb adataiból.

Látszik a fény az alagút végén

A rendezvénypiac 2009-es és 2010-es mélyrepülés után a piackutató cég most trendfordulót jelez. A kilencedik alkalommal készített országos rendezvényes felmérés szerint a tavalyinál több cég szándékozik kongresszusokat, konferenciákat, szemináriumokat, csapatépítő tréningeket és egyéb rendezvényeket tartani. A tréningpiac is kezd talpra állni. Mindez a szállodaipar számára is jó hír.

Díjat kapott az Erste Group felsővezetői programja

Elsősorban kreativitása, rugalmassága és regionális súlya, valamint sokszínű tartalma miatt rangos nemzetközi díjat kapott az Erste Group felsővezetői fejlesztési programja, a TED. Az amerikai alapítású, de a vezetői fejlesztés terén világszerte ismert és elismert FrED Fórum nevű szervezet a FrED Leadership Award nevű díjjal ismerte el a bank úttörő és példaértékű kezdeményezését.

Mélyponton a tréningpiac

A tréningpiac is megszenvedte a cégek költséghatékonysági lépéseit. Ezt jelzi, hogy a vezető szervezetfejlesztők szerint a vállalatok tréningköltése 30 százalékkal marad el a tavalyitól.

Regionális hálózat az alkalmi munkavállalásért

Bemutatták az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány által támogatott HÁR-MAN Program (Békéscsaba, Kecskemét, Szeged) Regionális hálózat az alkalmi munkavállalásért címet viselő projekt záró eredményeit. A legfontosabb, hogy létrejött egy interneten is elérhető adatbázis-kezelő rendszer, amely a munkaadó és a munkavállaló részéről egyaránt használhatóvá vált.
Világgazdaság Piactér