Turista

Megtelnek a balatoni kempingek

Egy év alatt 20 százalékkal emelkedett az előfoglalások aránya a Balatontourist által üzemeltetett tó körüli kempingekben.

Özönlenek a turisták Romániába

11 százalékkal nőtt az idei első negyedévben a turisták száma a romániai kereskedelmi szálláshelyeken – közölte az országos statisztikai intézet.

Egyre több magyar turista utazik Németországba

Egyre több magyar turista utazik Németországba, az elmúlt tíz évben 65,5 százalékkal nőtt a magyarok által eltöltött vendégéjszakák száma, ami már meghaladja az évi 707 ezret - közölte a Német Turisztikai Hivatal magyarországi igazgatója kedden Debrecenben.

Egyre jobban szeretik a turisták Romániát

Tavaly 7,8 százalékkal, 25,275 millióra nőtt a vendégéjszakák száma Romániában a 2015-ös évhez képest - közölte csütörtökön a román országos statisztikai intézet.

Soha annyi magyar nem nyaralt Horvátországban, mint tavaly

Minden korábbi rekordot megdöntve, 513 ezer magyar turista járt tavaly Horvátországban, ahol 2,753 millió vendégéjszakát töltöttek - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviseletvezetője szerdán az MTI-t.

Sosem látott még ennyi turistát Spanyolország

Sosem járt még annyi turista Spanyolországban, mint 2016-ban, a 75,3 millió külföldről érkezett látogató rekordnak számít - ismertette a tavalyi év adatait Álvaro Nadal, turizmusért felelős miniszter csütörtökön Madridban.
Világgazdaság Piactér