ügyelet

Ezek a kórházak és patikák lesznek ügyeletben

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működő kórházakban a betegellátás karácsonykor is folyamatos lesz, és a Mentőszolgálat is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt – tájékoztatott az illetékes államtitkárság - bama.hu

Hiába adnak milliókat, alig jelentkeznek a háziorvosoknak kiírt pályázatra

Már csak pár napig pályázhatnak a háziorvosok letelepedési, illetőleg praxisvásárlási támogatásra, amelyeknek célja, hogy csökkentse a tartósan betöltetlen praxisok számát. Eddig azonban mindössze 39 orvos jelezte, hogy ezekben a körzetekben vállalna munkát, vagyis nagyon úgy tűnik, hogy az összesen 750 millió forintos keret több mint fele idén is kihasználatlanul marad – tudta meg a Magyar Nemzet.

Ésszerűsítenék az ügyeleteket

Számítások szerint évente 1,8-2 milliárd forintjukba kerül a patikáknak az ügyeleti nyitva tartás biztosítása, ugyanakkor majdnem félmillió ember él olyan helyen, ahol nincs elérhető ügyeletes patika. Két szakmai szövetség is konkrét javaslatokat dolgozott ki a helyzet rendezésére, ezekről várhatóan már a jövő hónapban egyeztetés kezdődhet a szaktárcával.

Milliárdokat költenek ügyeletre

Évi 1,8-2 milliárd forintjába kerül ma az országszerte ügyeletet adó mintegy 770 gyógyszertárnak, hogy nyitva tartási időn kívül is a betegek rendelkezésére állnak. A Magyar Gyógyszerészi Kamara azt szeretné, ha ezt az összeget nem a patikáknak kellene kigazdálkodniuk, és az ügyeletek szabályozása is egységes lenne.

Az ÁNTSZ ügyes ügyeleti rendet kér a kórházaktól

Levélben kérte az ügyeleti rend körültekintő megszervezésére a hazai kórházak vezetőit az országos tisztifőorvos, hogy a betegellátás a több napos ünnepek, illetve az egybefüggő munkaszüneti napok ideje alatt is biztonságos legyen - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Országos Tisztifőorvosi Hivatala szombaton az MTI-t.

Trükköznek a kórházak: nem kell a sok beteg!

Elbocsátással, az ügyeletei díjak csökkentésével, a túlóra megszüntetésével és a betegáramlás szabályozásával igyekeznek a túlélésért küzdeni a kórházak.
Világgazdaság Piactér