új influenza

Már 110 ember veszette életét a H1N1 miatt

Hétről hétre nő az új influenza halálos áldozatainak száma, köztük sok a várandós kismama. A tisztifőorvos kéri, hogy az orvosok folytassák a védőoltást.

H1N1 - Egyre több áldozat

Egy marcali 50 éves tanár a H1N1 legújabb áldozata. A férfi a Marcali kórházban vesztette életét, az influenzájától eltekintve egészséges volt. Egy 16 éves kismamát is kórházba szállítottak az éjszakan folyamán.

Az influenza a gyermekeinkre jelenti a legnagyobb veszélyt!

Nem lehet elégé hangsúlyozni a megelőzés fontosságát, és ez kiváltképp igaz a gyermekekre, akikre sokkal nagyobb veszélyt jelentenek a terjengő influenzavírusok. Számukra az oltás jelentheti a megfelelő szintű védelmet, és ma már létezik kimondottan gyermekadagot tartalmazó kiszerelés.

Az Omninvest már exportálná a magyar H1N1 elleni vakcinát

Külföldre is tud szállítani az újinfluenza ellen készített magyar oltóanyagból az Omninvest. A gyártó cég szerint erre korábban nem volt lehetőség, mert először a hazai igényeket kellett kielégíteni. Az Omninvest közölte, folyamatos tárgyalásban állnak több érdeklődővel, akik megegyezés esetén a magyarországi árnál drágábban vásárolhatják a vakcinát.

Nem lehet mindenkinek ingyen adni az oltást

Tovább nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, a múlt héten csaknem ötödével többen lettek betegek, mint a megelőző hét napban.

H1N1: egyre gyorsabban terjed a járvány

Az elmúlt héten több mint másfélszer annyian mentek orvoshoz influenzával vagy hasonló tünetekkel, mint az előző héten. 34 ezren lettek betegek. A lakosság 15 százaléka, vagyis másfélmillió ember már beoltatta magát az újinfluenza ellen. Közben újabb öt kórházban rendeltek el látogatási tilalmat az influenza járvány miatt.
Világgazdaság Piactér