ÚMFT

Újabb pofon a kutatás-fejlesztésnek

Három kutatás-fejlesztési és innovációs pályázati kiírást függesztett fel 2010. június 24-i hatállyal a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). Az európai uniós források magyarországi felhasználását menedzselő hivatal a honlapján (www.nfu.hu) szakpolitikai felülvizsgálattal indokolja a döntést.

Félidő az EU-s pénzeknél - Több pénzt a magyar gazelláknak

A 2007-2013 közötti Uniós költségvetés félidején túl érdemes újraértékelni az EU-s támogatási rendszert és lényegi változtatásokat bevezetni, hogy a források felhasználása hatékonyabbá váljon – áll a Start Zrt. közleményében.

EU forrásfelhasználás: újratervezés most

Javaslatcsomag. Az európai uniós források felhasználási feltételeinek radikális átalakítására tett javaslatokat a Magyar Pályázatkészítő Iroda (MAPI), azzal a megfontolással, hogy „ha valamit lehet hatékonyan és egyszerűen is csinálni, miért tegyük nehézkesen és bonyolultan?”

Az év végére 1300 milliárd lehet az ÚMFT-kifizetés

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) kifizetései 2010 végére elérik a teljes 7 éves keret legalább 18 százalékát, azaz 1.300 milliárd forintot - olvasható a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján közzétett átadás-átvételi dokumentumban.

Kincskeresés az Aggteleki Nemzeti Parkban

EU-támogatással válnak látogathatóvá különleges barlangok, de jól járnak a denevérek is Észak-Magyarországon. Az összesen 269 millió forintos, több lépcsős beruházás révén többek között az Esztramos volt vasércbányában található barlangok válnak biztonsággal bejárhatóvá.

Új pályázatok vállalkozásoknak

Összesen 23,5 milliárd EU-forráshoz juthatnak azok a vállalkozások, amely pályáznak az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) most meghirdetett három felhívására.

Tizenhétmilliárd telephelyfejlesztésre

Mind a hét régióban újra lehet pályázni telephelyfejlesztésre - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). A csaknem 17 milliárd forintos keretből várhatóan 300 projekt kaphat támogatást. Az elnyerhető összeg 10-100 millió forint pályázatonként.

Kapósak az energiapályázatok

Az idén még két új pályázati kiírás meghirdetése és további egyszerűsítések várhatók a már pályázható felhívásoknál az energia területén - jelentette be Bús László, az illetékes közreműködő szervezet, az Energia Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője.

ÚMFT: tények és tévhitek

Mindenképpen fel kell gyorsítani a projektelszámolásokat és a számlák benyújtását Brüsszelnek. Íme egy példa a fontos és sürgős tennivalók sorából, amelyek már az új kormányra várnak a fejlesztéspolitikában.
Világgazdaság Piactér