uniós jog

A magyarok családtámogatása is megmarad Ausztriában

Ausztria nem csökkenti a külföldiek családi támogatását - közölte a Der Standard című osztrák lap szerdán Reinhold Mitterlehner alkancellár, a kisebbik kormánykoalíciós párt, az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnökének bejelentésére hivatkozva.

Lex CEU: mélységesen aggódik az Európai Bizottság

Mélységesen aggasztja az Európai Bizottságot a magyar felsőoktatási törvény módosítása, amely sokak szerint bezárással fenyegeti a Közép-európai Egyetemet (CEU) - közölte szerdán Carlos Moedas kutatásért, innovációért és tudományért felelős uniós biztos.

Kötelezettszegési eljárások: középmezőnyben vagyunk

A tavalyi évben némileg nőtt az uniós jog megsértése miatt indított kötelezettségszegési eljárások száma a 2014-es adatokhoz képest, az Európai Unió tagállamai között Magyarország a középmezőnyben található a folyamatban lévő ügyek számát tekintve - írták az Európai Bizottság hétfői összesítésében.

Uniós jogba ütközhetnek a magyarországi valutabejelentési szabályok

Az Európai Bíróság főtanácsnokának csütörtökön kihirdetett indítványa szerint ellentétes az uniós joggal az a szankciórendszer, amelyet Magyarország alkalmaz azokkal szemben, akik az unió határának átlépésekor elmulasztják bejelenteni, hogy sok készpénz van náluk.
Világgazdaság Piactér