uszoda

Megnyílik jövőre a Gödöllőnek ígért uszoda

Jelenleg is zajlanak a tervpályázat elindításához szükséges eljárások, minden az előre eltervezett ütemezésnek megfelelően halad – tudta meg lapunk a Gödöllőre tervezett uszodakomplexummal kapcsolatban az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportért felelős államtitkárságától.

Elindul az országos uszodaépítési program

Ma indítja el Balog Zoltán az országos uszodaépítési programot. Az emberi erőforrás miniszter Putnokon teszi le egy új uszoda alapkövét, ekkor ismerteti azokat a helyszíneket, ahol új beruházások lesznek és bemutatják a látványterveket is.

Nem érdekünk az oroszellenes szankció - interjú Orbán Viktorral

Az EU és Oroszország viszonyának fagyossá válása eddig még nem befolyásolta a magyar-orosz viszonyt, és szeretnénk, ha így is maradna - nyilatkozta Orbán Viktor lapunknak. A miniszterelnök arról is beszélt: fejlesztési központok kialakítása lehet a kulcs a leszakadó régiók helyzetének javításában. Azt is elmondta, a tervek szerint minden járásban lesz uszoda, a leghátrányosabb területeken kezdődik a fejlesztés. Négy év alatt a végére érhetünk az építkezésnek.

Miért tette a kormány kiemelt cégekké az uszodaüzemeltetőket?

Huszonegy olyan vállalat vált stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté a pénteken közzétett kormányrendeletek alapján, amelyek az uszodaépítés, az üzemeltetés, illetve az ezekhez kapcsolódó ingatlanhasznosítás piacán működnek. Töbségük közvetve vagy közvetlenül hazai magánszemélyek tulajdonában van.

Tesztelték a fővárosi strandokat - íme az eredmény!

Habár a kínálat igen széles, a környezetvédelem és az esélyegyenlőség terén még jócskán van mit fejlődniük a budapesti és főváros környéki strandoknak. Sajnos sok helyen még olyan alapvető környezetvédelmi megoldás is hiányzik, mint a szelektív hulladékgyűjtés, így nem csodálkozhatunk, hogy a napenergia hasznosítással még kevesebb helyen élnek – áll a Tudatos Vásárlók Egyesületének (TVE)közleményében.
Világgazdaság Piactér