üzletnyitás

Auchan: 300 milliós terhet jelenthet a tranzakciós illeték

Az Auchan szeptemberben adja be az építési engedélykérelmet, hogy felépíthesse győri áruházát. Amint azt Dominique Ducoux, az Auchan vezérigazgatója elmondta, tapasztalatai szerint a városvezetés támogatja a terveiket és reméli, hogy megkapják a mentesítést a plázastop alól.

Szlovákiában erősít a Tesco

Az év végéig további nyolc bolt megnyitásával számol a Szlovákiában jelenleg 101 üzletet működtető brit Tesco kiskereskedelmi üzletlánc.

Jövőre is hét boltot nyit a DM

A szeptember 30-án zárult üzleti évben 63,7 milliárd forintról 65,85 milliárdra növelte bruttó árbevételét a Drogerie Markt üzletlánc Magyarországon – közölte Wolfgang Strasser ügyvezető igazgató, aki nem kívánta elmondani, hogyan alakult a társaság mérleg szerinti eredménye.

Áttekinthetően kell szabályozni az üzletnyitást

Áttekinthetőbbé tenné az üzletnyitás egyszerűsítéséről szóló, október elseje óta hatályos szabályozást. Október elsejével egyszerűsödött ugyan az üzletnyitás Magyarországon, ugyanakkor a jogszabály nem határozza meg, hogy mely termékek árusításához kell hatósági engedély - mondta el Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.

Üzletet nyitna? – Lehet, hogy megéri sietnie

Az egy hete életbe lépett kereskedelmi törvény nyomán jóval egyszerűbbé vált az üzletnyitás, azonban lehet, hogy csak átmenetileg. A jogalkotók bizonyos élelmiszereknél előzetes engedélyhez kötnék az értékesítést.

Holnaptól egyszerűbb lesz üzletet nyitni

A kereskedelmi törvény június végi módosítása nyomán 2009. október elsejétől egyszerűsödik az üzletnyitás, így például nem kötik működési engedéllyel rendelkező üzlethez a kereskedelmi tevékenységet, hanem a kereskedő maga választhatja meg a kereskedési formát.
1
Világgazdaság Piactér