vagyonadó

Ezer meg ezer kérdés a „luxusadó” körül

Karácsony Gergely adót vetne ki az 500 millió forint feletti magántulajdonban lévő lakóingatlanokra. A VG.hu-nak nyilatkozó szakértők szerint a főpolgármesternek nem lesz egyszerű dolga.

Jövedelemadó vs. vagyonadó

A jövedelem megadóztatása továbbá hatástalan a vagyoni egyenlőtlenség drasztikus csökkentésére.

Vagyoni típusú közteher lehet a magyar luxusadó

Jövedéki adóként lehetetlen lenne bevezetni a luxusadót - vélik a www.ado.hu szakportál által megkérdezett adószakértők, akik szerint az általános forgalmi adó (áfa) kulcsainak "átszabása" sem biztosan kivitelezhető, így inkább vagyoni típusú adók jöhetnek szóba.

Jön a közműadó - ennyit fizethetnek az energiacégek

Adót kell fizetni a közművezetékek után 2013. január 1-jétől, a teher mértéke 125 forint lesz méterenként. A parlament kedden kivételes sürgős eljárással fogadta el Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter erről szóló javaslatát.

A műtárgyakra is vagyonadót vet ki Párizs

A francia nemzetgyűlés költségvetési bizottsága megszavazta, hogy ezentúl az 50 ezer eurónál drágább műtárgyakat is besorolják a szolidaritási vagyonadó által érintett körbe.

Kicsit más lehetett az az IMF-levél

Az Index a birtokába jutott levére hivatkozva azt írja, az IMF nem kérte sem a nyugdíjak csökkentését, sem a vagyonadót. Az Alkotmánybíróság hatáskörében visszaállítását igen.

Varga: Az IMF várja meg 2013-at az egykulcsos adóval

Az ingatlanadó vagy a vagyonadó kérdése szóba kerülhet az IMF-fel folytatandó tárgyalásokon, de ebben a magyar kormány nem enged - mondta Varga Mihály, a nemzetközi hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a tv2 Mokka című műsorában

Orbán: Az ingatlanadóval nem tudunk kihozni magunkból semmit

Logikusnak és elkerülhetetlennek nevezte Orbán Viktor miniszterelnök a tranzakciós illeték nemzeti bankra való kiterjesztését a Hír TV Rájátszás című műsorában kedden. A jegybank megadóztatásának esetleges nemzetközi vétóját érintő kérdésre kijelentette: a magyar parlament döntéseit senki sem tudja megvétózni. A kormányfő arra számít, hogy az IMF-tárgyalások a nyár végén kezdődnek meg.
Világgazdaság Piactér