Vagyonkezelő

Átalakul az Altera Vagyonkezelő

Az Altera Nyrt. csütörtöki közgyűlésén a részvényesek teljesen új igazgatóságot választottak, és több fontos ponton módosították a társaság alapszabályát.

Átvehetik a robotok a piaci kereskedést

A világ legnagyobb vagyonkezelője már szoftverekre bízná a portfóliómenedzserek munkáját, ám a lapunk által megkérdezett szakértők szerint az embert nem lehet kiiktatni a rendszerből.

Ez a vagyonkezelés rákfenéje

A bizalmi vagyonkezelés rákfenéje, hogy a vagyonkezelő tulajdonjogot szerez a rábízott tárgy felett – mondta Illés István a Világgazdaság konferenciáján.

A Wizz Air-alapítók új vagyonkezelője

Az egykori Wizz Air-alapító Farkas Lajos a Világgazdaság kérdésére csak annyit árult el az új vagyonkezelőről, hogy projektcégről van szó.

Rengeteg ingatlantól válik meg a közmédia

Mintegy ötven olyan budapesti és vidéki ingatlan van a közmédia tulajdonában, amelyre már nincs szüksége. Ezek most az állami vagyonkezelőre szállnak.

Így tenné hatékonyabbá az IMF a MARK vagyonkezelő alapot

Szakmai befektetők bevonását és az irányítási autonómia megerősítését javasolja a Nemzetközi Valutaalap a Magyar Nemzeti Banknak a bankrendszert terhelő nem teljesítő hitelek felszámolására létrehozott MARK vagyonkezelő alap céljainak hatékonyabb teljesítéséhez - derül ki az IMF MNB-nek küldött javaslatából.

A NFA lesz a vagyonkezelő

Nem a földek tulajdonjoga, csak a kezelési joga kerülne a nemzeti parkoktól a Földalapkezelőhöz egy most benyújtott FM-javaslat szerint. Azzal, hogy a védett és nem védett területeket egyaránt az NFA kezelné, a napi működésben nem sok változna, a lejáró szerződéseket azonban már az Földalapkezelő kötné újra – egyes aggályok szerint a környezetvédelmi szempontok mellőzésével.

Újra megnyitja kapuit a Pesti Vigadó

A tervek szerint március 14-én tartják meg a felújított Pesti Vigadó ünnepélyes megnyitóját, ezt követően az épület többek között egy Makovecz Imre- és egy Schrammel Imre-kiállítással várja a közönséget - mondta el az MTI-nek Kucsera Tamás, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) főtitkára.
Világgazdaság Piactér