vállalat

Továbbra is fogynak a hazai cégek

Nyáron sem állt meg a magyarországi cégbázis fogyása, 2800 cégtörlés mellett csak 2080 cégalapítás történt 2018 júliusában.

Nem egyszerű a generációváltás a cégeknél

Fontos, hogy ne kövezzék le a következő generációnak az utat, csak irányt kell mutatni, hogy az ők is megvalósítsák elképzeléseiket – derült ki a Világgazdaság konferenciájának „Sikeresen együttműködő generációk” kerekasztal-beszélgetésén.

Egyre több a gyorsan növekvő vállalat

Évről évre egyre több dinamikusan bővülő céget számlálnak Magyarországon, ugyanakkor területileg és ágazatonként is jelentős eltérés tapasztalható.

A túlbuzgóság lehet a legzavaróbb

A vállalkozások munkavállalói gyakran szembesülhetnek azzal, hogy az egyes generációk között milyen mély szakadék húzódik.

Kelendővé váltak a hitelek februárban

Februárban a háztartások nettó hitelfelvevők voltak, betéteik állományát is csökkentették, azaz hitellel és betétkivonással finanszírozták költekezésüket - közölte az MNB.

Bérfejlesztés: egyedi ajánlatot dolgoznak ki a legnagyobb állami vállalatok

A kormány napirendben tartja a közüzemi bérfejlesztés kérdését, a legnagyobb állami vállalatokra - MÁV, Volán, Posta, állami tulajdonú vízmű cégek - egyedi ajánlatot dolgoztat ki, ennek előkészítő egyeztetési folyamata már megkezdődött - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI érdeklődésére.
Világgazdaság Piactér