vállalkozók

Csábítja a vállalkozói lét a magyarokat

Folyamatosan nő a vállalkozási kedv hazánkban. Az Amway megbízásából a GFK által készített 2014-es kutatásból az derül ki, hogy minden negyedik magyar önálló vállalkozásba kezdene, ha tehetné. Az önfoglalkoztatás legfőbb vonzereje a válaszadók többsége szerint az önmegvalósítás.

Kiábrándító: csak látszat GDP-növekedés van 10 éve Magyarországon

Jó irányba tett lépéseknek tartotta a foglalkoztatást segítő adócsökkentéseket, különösen a munkahelyvédelmi akciótervet Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke, a szervezet csütörtöki, kibővített elnökségi ülésén, amelyre kéthetes konzultációsorozatának zárásaként ellátogatott Orbán Viktor miniszterelnök.

Különadók: “Boldogok nem lehetünk tőle”

Már érezteti negatív hatását a bankadó a mikro- és kisvállalkozások hitelezése terén; a hitelezési affinitás csökken, a pénzintézetek jobban megnézik, kik lesznek az adósaik - nyilatkozta Dávid Ferenc. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára a Duna Televízió reggeli műsorában ígéretet tett arra, hogy teljesülni fog az idei bérfejlesztési ajánlás a versenyszférában.

Világgazdaság Piactér