válságadók

Különadók nélkül vége lenne a gazdasági szabadságharcnak

Az Orbán-kormány unortodox gazdaságpolitikájának meghatározó eleme, hogy bizonyos ágazatokat a vállalkozásokat terhelő általános adók mellett ágazati különadókkal is terhel. A kilenc új válságadó kb. 2200 milliárd forintot hozott 2010 óta a költségvetésnek, amely révén biztosítani lehetett a költségvetési hiánycél teljesülését.

"Ez egy relatíve szegény ország" - A válságadókat indokolta Navracsics

Navracsics Tibor volt a vendége péntek este a horvát közszolgálati televízió (HTV) Tema dana (A nap témája) című aktuálpolitikai műsorának, amelyben a magyar miniszterelnök-helyettest a többi között a Mol-ról, valamint a magyar közigazgatási reform tapasztalatairól kérdezték.

OECD: Hideget, meleget is kapott a kormány

Kapott elismerést, de kritikát is a kormány az OECD-től, miközben Orbán Viktor új gazdasági világrendet vetít előre. Versenyképesebb államot kíván teremteni, de a népesedési folyamatokra is figyelmet fordít.

Válságadókkal együtt is jó évet zárt a Mol

A Mol csoport árbevétele 29 százalékkal 4.330,4 milliárd forintra, a nettó nyeresége pedig 6 százalékkal 100,8 milliárd forintra nőtt 2010-ben - közölte a társaság kedden a BÉT honlapján a nemzetközi számviteli szabályok (IFRS) szerint készült konszolidált gyorsjelentésben.

Mellár: Akár 3-5 százalékos is lehet a növekedés, de több nem

A második gazdasági csomagnak a gazdasági növekedéssel, a költségvetés kiadásainak és az államadósságnak a csökkentésével kellene foglalkoznia - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Századvég Gazdaságkutató Zrt. kutatási igazgatója. Mellár Tamás szerint megváltozhat a vélekedés a magyar gazdaságról. Hozzátette: 3-3,5 százalékkal nőhet a gazdaság, de ehhez a növekedés új forrásaira is szükség lenne.
Világgazdaság Piactér