váltás

Százezer kötelezőt cserélhetnek le az év végén

Félidejéhez érkezett az év végi kgfb-átkötési időszak, melynek során az átlagosan 15-20 százalék közötti díjnövekedés ellenére sem vár 100 ezernél több lakossági szerződésváltót a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Főszerkesztőt vált a 24.hu

Új főszerkesztő érkezik a 24.hu élére, aki várhatóan októbertől irányítja majd a szerkesztőséget – számolt be a hírről maga a hírportál.

Kínai alap kezébe került az Invitel csoport

Egy tulajdonoshoz kerül az Invitel és az egykori Budapesti Kommunikációs Főiskola, ma már Metropolitan Egyetem, miután az intézmény után most a távközlési céget is megvette a China-CEE Fund.

Három nap alatt már sokan váltottak a becsődölt Astra biztosítóról

A Netrisk.hu adatai szerint hétfő déltől csütörtöktök délig az érintettek több mint 12 százaléka élt azzal a lehetőséggel, hogy a csődbe ment Astránál kötött kötelező biztosításukat közös megegyezéssel felmondja, és október elsejei hatállyal azt egy másik biztosítónál kösse meg. Bár az új szerződések átlagdíja összességében csaknem ötödével magasabb az előzőnél, a váltók 37 százaléka mégis talált alacsonyabb, vagy közel azonos összegű kgfb-t egy másik biztosítónál is - olvasható a Netrisk mai közleményében.

Kgfb: Kevesen válthatnak a díjemelés ellenére

Bár az autósok 75 százalékának emelkedik a jövő évre szóló kötelező biztosítási díja, a biztosítót váltók száma várhatóan mégis jelentősen csökkenhet a tavalyi 700 ezerhez képest. A kampány első hetének adatait elemző Biztosítás.HU szerint éves 2-3 ezer forintos emelés esetében csak kevesen mozdulnak az autósok közül, vagyis beválhat a biztosítók előzetes számítása.

Készpénz nélkül vág neki sok magyar a külföldi nyaralásnak

A külföldön nyaralók közül sokan készpénz helyett már inkább bankkártyával indulnak útnak – derül ki a CIB Bank megbízásából készített kutatásból. A kutatásból kiderül, hogy a külföldre utazók többsége év közben, havonta félretett megtakarításából gazdálkodja ki a nyaralásra valót.

Ennyivel csökkenhetnek a kgfb díjak az alkuszok szerint

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) várakozása szerint az október 30-án meghirdetendő kgfb-díjak átlagosan 4-5 százalékkal kerülhetnek a tavalyi szint alá, ugyanakkor a biztosítót váltók száma az idei évben várhatóan már a harmadát sem fogja elérni a három évvel ezelőtt tapasztalt másfélmilliós értéknek.
Világgazdaság Piactér