változások

Arab tavasz kettő pont nulla?

Nyolc évvel az arab tavasz kirobbanását követően a közel-keleti és az észak-afrikai térség két újabb állama is forradalmi változásokon ment keresztül.

Állandósítják a dohányadót

A Philip Morris és a többi dohánygyár az adótörvény-változások vesztese: a cégnek a jövőben is megmaradnak az eredetileg csak erre az évre kivetett extra adóterhei – 2016-tól nem eltörlik, hanem véglegesítik a dohányadót. A benyújtott adócsomag kellemes meglepetése a növekedési adóhitel, amely azonban megkérdőjelezi, miként ér el 20 százalékos bevétel-növekedést a nyereségadó soron a kormány. Alacsonyabb internet áfa nem lesz, de helyette a vezeték adó nem akadályozza majd a hálózatok építését, a szélessávú internetre pedig további kedvezmény lesz.

Új Munka törvénykönyve – A legfontosabb változások

Alig két hét maradt a vállalkozásoknak arra, hogy felkészüljenek a Munka törvénykönyvének július elsejétől életbe lépő új szabályaira; a Deloitte-tal együttműködő ügyvédi iroda tapasztalatai szerint sok vállalatvezető egyelőre mégsem szembesült azzal, hogy az új szabályozás megváltoztatja a munkaviszonyok kezelését.

Ősztől változások az egészségügyben

Ősszel kerül a parlament elé a gyakorló orvosok és gyógyszerészek kötelező kamarai tagságáról szóló törvényjavaslat, akkorra készül el a patikaliberalizációs törvény módosításának részletes szabályozása és a megszüntetésre ítélt Egészségbiztosítási Felügyelet betegjogi feladatai új képviseleti rendszerének terve – tájékoztatta lapunkat az egészségügyért felelős államtitkárság.

Adócsomag: kisebb változások

Megszűnik hét kisadó az idén – Bizonyos esetekben illetékmentessé válik a kapcsolt cégek közötti vagyonmozgás
Világgazdaság Piactér