vámhatóság

Éledezik az orosz autóexport

A FÁK-országokban eladott orosz autók száma tavaly 51,6 ezerre emelkedett, a máshová exportált autók száma pedig 32,8 ezerre nőtt.

Így adózunk 2013-ban

Ez évtől változott a személyi jövedelemadó, a béren kívüli juttatások rendszere, a társadalombiztosítás, az illetékrendszer és az eljárási szabályok, ezek közül szemezget az adóhatóság honlapján közzétett tájékoztató.

A "szuper-APEH" 3,5 milliárddal drágább, mint elődei

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) valamint a Vám- és Pénzügyőrség (VP) a január 1-től létrejövő egységes szervezetben, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalban (NAV) is hasonló hierarchiában működik majd, mint ma, így lesznek központi, középfokú és alsó fokú szervek - ismertették a két hatóság szóvivői szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Profi DVD-hamisító műhelyre bukkantak! Három évet is kaphat a bűnös

Közúti ellenőrzésen akadt fenn egy férfi, akinél nagy mennyiségű illegálisan másolt DVD-filmet találtak a pénzügyőrök. A férfi lakásán megtartott házkutatás során a pénzügyőrök profi módon működő, illegális DVD-film, illetve zenei anyag előállítására, valamint kereskedelmére utaló számítástechnikai eszközökre, közel 2500 már előállított DVD-film másolatra, DVD-lemez nyomtatására speciálisan átalakított nyomtatóra, nagy mennyiségű már előállított – szintén szerzői jogvédelem alatt álló – színes DVD-tok borítóra bukkantak.

Lecsapnak a hatalmasat kaszáló gyógyszerhamisítókra

A pénzintézetek bevonásával veszik fel a harcot az ötszázszoros hasznot kaszáló gyógyszerhamisítók ellen a nemzetközi hatóságok. A másfél éve tartó célzott program tapasztalatai szerint a pénzmozgások visszakövetésével hatékonyabban akadnak a hamisítók nyomára, mint a hamis áruk lefoglalásával.
Világgazdaság Piactér