vasfüggöny

Szerbia "nem fog Auschwitzban élni"

Aleksandar Vucic szerb miniszterelnököt szavai szerint meglepte és sokkolta a hír, hogy Magyarország négy méter magas kerítéssel zárná le a magyar-szerb határ 175 kilométer hosszú szakaszát, és kijelentette: Szerbia nem követi a magyar példát, "nem fog falakat emelni (…) és nem fog Auschwitzban élni".

Itt a bizottság válasza: nem tiltják a vasfüggönyt

Az EU-ban a tagországok felelőssége a határőrizet, de az intézkedéseknek összhangban kell lennie az EU jogszabályaival – különösen a schengeni határőrizeti rendszer szabályaival – és olyan nemzetközi kötelezettségekkel, mint a menekültek emberi jogainak tiszteletben tartása, illetve a háborús övezetekből érkezők esetében a visszaküldés tilalmával – közölte lapunkkal Natasha Bertaud, az Európai Bizottság illetékes szóvivője.

Jól jártak velünk a sógorok

Óriási hasznot húzott az osztrák gazdaság a vasfüggöny leomlásából – állapította meg Fritz Breuss, a bécsi közgazdaság-tudományi egyetem professzora.

Gyurcsány: le kell bontani az energetikai vasfüggönyt!

Gyurcsány Ferenc szerint le kell bontani az energetikai vasfüggönyt Nyugat- és Kelet-Európa között, mert a nemrég csatlakozott tagállamok sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben vannak, mint a régi uniós országok.
1
Világgazdaság Piactér