VDMA

Jó hírek jöttek a német iparról

A német kompozit beszerzésimenedzser-index áprilisban a vártnál magasabb lett, eközben a német gépipar éves teljesítményéről is pozitív hír jelent meg.

Kilőtt év elején a német gépipar

Az erős belföldi és külföldi kereslet hatására a német gépipar rendelésállománya januárban 14 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Kedvezőtlen év vár a gépipari vállalatokra

Csökkenő megrendelésekkel és elbocsátásokkal számol idén a Német Gépipari Vállalatok Szövetsége (VDMA). Idén az ágazatban a legjobb esetben is 25 ezer dolgozó veszítheti el állását. Tavaly 40 ezerrel 975 ezerre csökkent a gépiparban foglalkoztatottak száma Németországban.

Csökkenő német gépipari megrendelések

Reálértékben mintegy 16 százalékkal esett októberben a német gépipari vállalatok rendelési állománya – közölte a szalmai szövetség, a VDMA. Különösen a külföldi befektetők fogták vissza gépipari beruházásaikat: ezen a téren 19 százalékos csökkenést regisztráltak.

Enyhén emelkedett a német gépipar rendelésállománya

Hosszú hónapok óta először, szeptember ismét emelkedett a német gépipari vállalatok megrendelése. A Német Gépipari Szövetség (VDMA) adatai szerint szeptemberben 2007 ugyanazon időszakához képest 2 százalékkal több megrendelést kaptak a cégek. A tendencia megváltozásáról azonban egyelőre nem beszélnek a szakemberek.
1
Világgazdaság Piactér