végkielégítések

Búcsúpénzek: végjáték?

Kissé szereptévesztésbe csúszott az Országgyűlés Hivatala, amikor úgy határozott, nem számolja ki az utóbbi öt év során távozott országgyűlési képviselők búcsúpénzét – vélekedtek lapunknak adószakértők. A 98 százalékos különadó megállapítása azonban az ennél jobban igyekvő munkáltatóknak is komoly nehézségeket okoz.

Vona: Fizessék a multik a válságadót

Nem a jövő évi költségvetés számai érdekesek, sokkal inkább az, hogyan hatnak majd az államadósságra, illetve az, mi lesz a válságadók sorsa - mondta a Jobbik elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Vona Gábor arról is beszélt, hogy a párt miért szavazta meg a különadókról, illetve az Alkotmánybíróság hatásköréről szóló javaslatot, noha utóbbival nem ért egyet.

Már a látszatra sem ügyelnek Orbánék

Az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása válaszként a különadókról szóló jogszabály visszadobására, nem csak káros, de tulajdonképpen haszontalan is, a taláros testület ugyanis csak a különadó rosszul megfogalmazott passzusait kritizálta, nem magát a különadót.

Az APEH visszafizeti a különadót

Az eddig befizetett különadót minden érintett visszakapja, ehhez semmilyen jogszabály-módosításra, illetve új jogszabály meghozatalára nincsen szükség - közölte az APEH kedden

810 milliárdos adósság a BKV-nál

A BKV belső eladósodottsága 3 milliárd euró, azaz mintegy 810 milliárd forint, a buszok egyötödénél naponta jönnek elő hibák.
Világgazdaság Piactér