versenyképesség

Bársony Farkas: szembetűnő a lemaradásunk az e-pénzügyekben

Időszerű annak vizsgálata, hogy az adóhivatal készítse el a vállalkozások adóbevallását – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Bársony Farkas, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) elnöke, a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja és a PwC cégtársa.

Varga: fokozni kell a versenyképességet

Sokféle megközelítésből foglalkozik a kormány azzal, hogy az ország gyorsabban és hatékonyabban legyen képes alkalmazkodni a változásokhoz.

Az egyik szemünk sír, a másik versenyképes

Valóban javult a versenyképességi pontszámunk és a helyezésünk is, de összességében az elmúlt egy évtizedben érdemi előrelépésről nem beszélhetünk.

Németország gazdasági jövője

„A következő német kormánynak öt kulcsfontosságú területen kell majd szembenéznie gazdaságpolitikai kihívásokkal” – írja Clemens Fuest, az Ifo gazdaságkutató intézet elnöke, a Müncheni Egyetem közgazdász- professzora.

Mire van szükség ahhoz, hogy még versenyképesebbek legyünk?

A magyar gazdaság most felzárkózási szakaszban van, hat-hét éven keresztül 2 százalékponttal haladhatja meg a hazai fejlődés az Európai Unió GDP-növekedését – értékelte Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője a Világgazdasági Fórum (WEF) kedden megjelent versenyképességi rangsorát.

Világgazdaság Piactér