versenyképesség

Az egyik szemünk sír, a másik versenyképes

Valóban javult a versenyképességi pontszámunk és a helyezésünk is, de összességében az elmúlt egy évtizedben érdemi előrelépésről nem beszélhetünk.

Németország gazdasági jövője

„A következő német kormánynak öt kulcsfontosságú területen kell majd szembenéznie gazdaságpolitikai kihívásokkal” – írja Clemens Fuest, az Ifo gazdaságkutató intézet elnöke, a Müncheni Egyetem közgazdász- professzora.

Mire van szükség ahhoz, hogy még versenyképesebbek legyünk?

A magyar gazdaság most felzárkózási szakaszban van, hat-hét éven keresztül 2 százalékponttal haladhatja meg a hazai fejlődés az Európai Unió GDP-növekedését – értékelte Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője a Világgazdasági Fórum (WEF) kedden megjelent versenyképességi rangsorát.

Magyarország versenyképesebbé vált

A Világgazdasági Fórum (WEF) globális versenyképességi indexén kilenc helyet előrelépve, Magyarország a világ 60. legversenyképesebb országa 2017-ben.

Tíz év kell, hogy versenyképesek legyünk

A 20-23 évesnél idősebb magyar futballistáknak jelenleg nem sok esélyük van nemzetközi karrierre. Nehezíti a kitörést, hogy a tőkeerős NB I-es klubok is magas fizetéseket kínálnak.

Globális trendek, lokális válaszok

A gazdasági fejlődés tartós fenntartása a termelékenység növekedésével biztosítható, melyhez minden nemzetgazdaságnak átfogó tervre van szüksége.

1
Világgazdaság Piactér