Vértes András

Lecövekelt a forint 290 alatt

A forint árfolyama a hét végén gyakorlatilag nem változott: hétfőn reggel röviddel hét óra után 289,36 forinton jegyezték a nemzetközi deviza kereskedelemben, a péntek délutánival gyakorlatilag megegyező árfolyamon.

Az IMF-re kacsingatnak a hazai bankok

Szakmailag továbbra is elfogadhatatlannak tartjuk a végtörlesztés intézményét, ezért ebben a kérdésben számítunk a Nemzetközi Valutaalap (IMF) segítségére a magyar kormánnyal folytatott tárgyalásain, mondta el Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára a LeitnerLeitner adótanácsadó cég által rendezett konferencián tegnap Budapesten.

Vértes az IMF-tárgyalásokról: az EU lesz keményebb

Magyarországnak újra kell alakítania gazdaságpolitikáját, a hibás politika miatt ugyanis zsákutcába került a gazdaság - mondta Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke egy budapesti konferencián kedden.

Látszatjavulásról beszélt Vértes

Exportvezérelt növekedést, ugyanakkor a belső strukturális problémák megoldatlanságát látja a GKI a frissen kiadott előrejelzésében. Látszólag javulás van, de a magyar gazdaság helyzete nem jobb, mint a tavalyi választásokkor – fejtette ki Vértes András, a GKI elnöke az anyag bemutatóján.
Világgazdaság Piactér