vis maior

Így szűnhet meg jogszerűen egy munkaviszony

A koronavírus-járvány miatt a kkv, de akár a nagyvállalati szektor is abba a helyzetbe kényszerülhet, hogy nem tudnak eleget tenni foglalkoztatási kötelezettségüknek.

Megszűnt a személyszállítás a járhatatlan út miatt

Az Agria Volán egy időre megszűntette a személyszállítást a Vécs települést Feldebrővel összekötő úton, mivel az járhatatlanná vált. Vécsen egy júniusban alámosott út után november végén született döntés, hogy támogatást kaphatnak az önkormányzati vis maior keretből.

200 milliárd forintot előre kér a gazdáknak a kormány

A jövő évi agrártámogatások (SAPS) 80 százalékát – mintegy 200 milliárd forintot – előlegként még ebben az évben fizessen ki az Európai Unió - ezt kérte a kormány a vihar okozta belvíz-, illetve árvízkárokra való tekintettel.

A bankok 20 milliárdját kéri az Agrárkamara

Tekintettel a kialakult természeti károkra a magyar kormány a mezőgazdasági Kárenyhítési Alapot a banki extraadó terhére töltse fel 20 milliárd forintra, kezdjen tárgyalást a bankokkal a gazdálkodói hitelek átütemezésének lehetőségéről, a támogatott közraktározásról, a vidékfejlesztési miniszter pedig nyilvánítsa az országot vagy annak egyes területeit vis maior sújtotta területté – többek között ezekről a javaslatokról, illetve az uniós agrárpolitika jövőjéről tárgyalt a Magyar Agrárkamara elnöksége.
Világgazdaság Piactér