Viviane Reding

Negatívra rontotta a Mol kilátását a Fitch

Az eddigi stabilról leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta a Mol hosszú futamidejű adósságának osztályzati kilátását kedden a Fitch Ratings, azzal a véleményével indokolva a döntést, hogy a magyar olajcégre a működés több területén is növekvő nyomás nehezedik.

Viharfelhők a magyar tőzsde felett – A forint is pórul járhat

„Szinte biztosra vehető, hogy a Richter után a Telekom is kikerül az MSCI feltörekvő piaci indexből, miközben jó esély van arra, hogy a Richter újból visszakerülhet. Amennyiben azonban a gyógyszeripari cég esetében mégsem születik pozitív döntés, akár a magyar országindex is megszűnhet. Ennek esélye ugyan kicsi, mégis érdemes óvatosan nyúlni a hazai részvényekhez és a forint eszközökhöz, amíg a kérdés eldől” – tanácsolja Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

Reding: az alkotmány "módszeres" megsértése zajlik Magyarországon

Az alkotmány "módszeres" megsértését rótta fel Orbán Viktor miniszterelnöknek az Európai Bizottság alapjogokért, valamint igazságügyi és állampolgársági kérdésekért felelős biztosa. Viviane Redinggel a Der Standard című, liberális irányultságú lap osztrák lap szombati száma közölt interjút.

Jövő héten ér véget az egyik problémás magyar ügyről a brüsszeli vizsgálat

Az Európai Bizottság és az Európai Parlament valószínűleg a jövő héten fejezi be annak vizsgálatát, hogy Magyarországon miként hajtották végre az Európai Bíróság ítéletét, amely a magyar bírók hivatalukba történő visszahelyezésére vonatkozik - jelentette ki pénteken Washingtonban Viviane Reding, a bizottság igazságügyi kérdésekben illetékes alelnöke.

Közösségi oldalak: tömeges adathalászat melegágyai - Szigorúbb adatvédelem kell

Az Európai Bizottság várhatóan már 2010 elején közzétesz egy új szabályozási tervezetet, amelynek célja az elektronikus adatvédelmi normák szigorítása. A közösségi oldalak adatvédelmét is a lehető leghamarabb szigorítani kell: folyamatosak az adatlopások, tiltott reklámtevékenységek és a magánéleti szféra sérelmei.

Egyre olcsóbb a telefonálás

Tavaly 19,49 euróra csökkent egy átlagos európai mobiltelefon-számla havi összege a tavalyelőtti 21,48 euróról – állapítja meg tegnap közzétett ágazati jelentésében az Európai Bizottság. Magyarországon továbbra is alacsonyabb az átlagos havi számla, ám tavaly nem csökkent az összege: éppúgy 15,02 euró (mintegy 4500 forint) volt, mint 2007-ben.
1
Világgazdaság Piactér