vízellátás

Nincs gond a vízzel

Meg se kottyan a Fővárosi Vízműveknek a kánikula és az esőtlen napok miatt megnőtt vízigény kielégítése.

Egyiptom nem akar háborút indítani a vízért

Egyiptomot nagyon aggasztja az etiópiai duzzasztógát víztározójának feltöltése, amely évekre megfoszthatja az észak-afrikai országot a szükséges vízellátástól.

ENSZ: csökkenni fog az elérhető víz mennyisége

Bár 2050-ben még rendelkezésünkre fog állni elegendő édesvíz, hogy a várhatóan 9 milliárdra növekvő lakosság élelmezése megoldható legyen, de a túlfogyasztás, szennyezés és az éghajlatváltozás egyéb hatásai miatt világszerte több régióban csökkenni fog az elérhető víz mennyisége. Fokozottan jelentkezik ez a fejlődő országokban, figyelmeztet az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) a Víz Világtanáccsal (WWC) közösen kidolgozott állásfoglalása.

Majdnem kétszáz helyen ők gondoskodnak a vízellátásról

A Tiszamenti Regionális Vízművek (TRV) Zrt. az idén újabb három településen vette át a vízi közművek üzemeltetését, így összesen 187 helységben működteti a ivóvíz- és szennyvíz-hálózatot - közölte a Hajdú Gábor, a cég vezérigazgatója az MTI-vel.

Átöblítik a Szigetközt?

Sikerült a győriek kezdeményezése: 71 ezer aláírást gyújtöttek, így ősszel az Országgyűlés elő kerülhet a Szigetköz vízellátásának ügye. Tizenöt milliárd kellene hozzá.

A decemberinél is nagyobbat eshet a termelésünk, de segíthet az adócsomag

A következő hónapokban a decemberinél is nagyobbat eshet a termelés, de az új adócsomag segíthet. Az év végén harmadával szűkült ipari rendelésállomány további nehéz hónapokat vetít előre a termelők számára, s a már megjelent adatok is rekordmértékű lassulásról adnak számot.
1
Világgazdaság Piactér