vízmű

Eladja székházát a vízművek

Eladja a jelképévé vált, tizennégy emeletes Váci úti irodaházát a Fővárosi Vízművek, kihasználva az ingatlanpiac pörgését.

Nagyot spórolt a DRV, és még nincs vége

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) két év alatt 2,2 milliárd forint megtakarítást vár a H2O nevű hatékonyságnövelő programjától.

Külpiacra léphetnek a vízipar cégei

A hazai vízipar külpiaci szereplését segítő pályázatokra az idén 100 millió, jövőre 300 millió forintot kell elkülöníteni a költségvetésben.

Nem bukik a Vízművek

A Fővárosi Vízművek Zrt. újabb egy évig végeztetheti külső céggel az ügyfélszolgálati munkát, és ezen 309 millió forintot spórol. A kiadásai azonban mégsem csökkennek, tehát a tarifái sem változnak.

Felértékelik a regionális vízművek vagyonát

Az öt regionális vízmű által kezelt önkormányzati vagyont a becsült 2 milliárd 991 millió forint helyett 2 milliárd 393 millió forintért értékeli fel az Állami Regionális Vízművek Közművagyon Értékelő Konzorciuma, amely egyetlen ajánlattevőként nyerte meg a hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést. Az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Megújul a kiskörei vízmű

Az Új Széchenyi Terv keretében megkezdődött a kiskörei vízmű 208 millió forint értékű felújítása.

Magyarok építenének vízműveket Szaúd-Arábiában

Vízművek építésének és üzemeltetésének lehetőségeiről, a szennyvíztisztítás területén történő együttműködésről és szakemberek cseréjéről tárgyalt Abdallah al-Huszain szaúdi víz- és energiaügyi miniszter és Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár pénteken Budapesten.

Három héten belül Budapesté a vízmű

Előzetes megállapodást kötött Budapest a Suez Environnement vezérigazgatójával a Fővárosi Vízművekről. A megállapodásnak hatályba léptető rendelkezése van, vagyis azonnal hatályba lép, amint a Fővárosi Közgyűlés rábólint – jelentette be Tarlós István főpolgármester.

Oszkó: nem lesz vízműprivatizáció

Nem volt pénzügyminiszteri előterjesztés a vízművek privatizációjára, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsnak (NVT) volt egy belső anyaga a regionális vízművekkel kapcsolatban - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter a Magyar Rádió MR1 180 perc című adásában szerdán reggel.
Világgazdaság Piactér