vízügy

Éjjel kettőkor ébrednek a szenzorok

Kölcsönös előnyöket ígérő magyar–izraeli vízügyi partnerség indulhat a külügyi tárca, valamint a MASHAV szemináriumának alapjain.

Huszonötmilliárdból rendeznék a Sió-csatornát

A Sió-csatorna vízügyi rendezése mellett mintegy huszonötmilliárd forint értékű fejlesztést terveznek a 2014-2020-as európai uniós ciklusban a Balatont a Dunával összekötő csatorna menti települések, vállalkozások a Tolna megyei önkormányzat kiemelt projektjének keretében.

Új víztározókra lesz szükség

Az elmúlt 50 évben átlagosan egy méterrel emelkedtek az árvizeknél várható legmagasabb vízszintek, volt ahol 1,9 méterrel, ezért a következő években új víztározókra, a töltések magasítására és a folyómedrek rendbetételére lesz szükség - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság műszaki főigazgató-helyettese.

Vörösiszap-ügy: 2002 óta egy hatóság sem felügyelte a Mal-t

A vörösiszap-katasztrófát okozó létesítmény ellenőrzésének nagyfokú hiányosságaiért több közigazgatási hatósági szerv is felelős, de ennél lényegesen többről van szó: hatósági rendszerünk széttagoltsága, szemléleti hiányosságai okolhatók a katasztrófáért – állapította meg Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa frissen lezárult vizsgálatában.

Illés: "A magyar rangerek kutya keményen vágnának oda"

A fegyveres, katonai kiképzésen átesett, a rendőrséggel szorosan együttműködő természetvédelmi őrző szolgálat felállítása továbbra is célja Illés Zoltán környezetügyi államtitkárnak – derült ki a szakpolitikus Duna Televíziónak adott csütörtöki esti nyilatkozatából.
Világgazdaság Piactér