Vnyesekonombank

A törököknek nem kell, az oroszokkal tárgyalnak a Malévről

Magas szintű és intenzív tárgyalásokat folytat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) olyan potenciális szakmai befektetőkkel, akiknek anyagi ereje és távlatos koncepciója lehetővé teszi a budapesti központú, nemzeti légitársaság hosszú távú üzletpolitikai, szövetségi stratégiájának sikeres végrehajtását.

Kiszállt a Gazpromból az E.ON

Az E.ON Ruhrgas ma értékesítette a Gazpromban korábban megszerzett 3,5 százalékos részesedését.

Orosz kézben a kulcs - "Nem biztos, hogy kell a Malév"

A magyar légügyi miniszteri biztos szerint a Malévra csak akkor van szükség, ha működtetése hosszú távon legalább nullszaldós. Ugyanis sem az Európai Unió, sem pedig a magyar adófizetők nem fogják elfogadni, hogy az állam tízmilliárdokat költ egy veszteséges cégre.

Egyre valószínűbb, hogy csődbe viszik a Malévet

Egyre valószínűbb lehetőségként merül fel a Malév csődbe vitele a régi és az új kormány vagyonkezelésért felelős szakemberei között a légitársaság megmentése érdekében; ezzel az orosz állam mintegy 30 milliárd forintot vesztene, de kész tárgyalni - írta pénteki számában a Népszabadság.

Késhet a Malév államosítása - Egy fillér sem érkezett

Az orosz–magyar megállapodással nem zárult le a Malév visszaállamosítása. A Vnyesekonombank ugyanis tegnapig – a megállapodás ellenére – nem fizette ki azt a 32 millió eurós bankgaranciát, amely az egyezség központi kérdése volt. Ennek hiányában a folyamat késedelmet szenvedhet – írja a Népszabadság.

Malév: Januárban visszaállamosíthatják ismét

Január végéig kell aláírni azokat a megállapodásokat, aminek alapján a magyar állam ismét a Malév többségi tulajdonosa lesz - írja a Népszabadság és a Napi Gazdaság a csütörtöki számában az erről szóló kormányhatározatot ismertetve.
Világgazdaság Piactér