Vörösmarty tér

Megújul két belvárosi tér

Nyár végére teljesen megújul Budapest két nagy belvárosi tere, a Vörösmarty és a Podmaniczky tér.

Megnyílt a budapesti karácsonyi vásár

Megnyílt a budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár pénteken a Vörösmarty téren, november 10. és december 31. között várja a látogatókat.

Költözik a belvárosi Erste-fiók

Az Erste Bank Párisi utcai fiókja február 3-án bezár, tevékenységét a Vörösmarty téri bankfiókban folytatja - olvasható az Erste Bank által szerdán, a Budapesti Értéktőzsde oldalán megjelentetett közleményében.

Indul az adventi vásárszezon

A téli turistaszezon meghosszabbításához, a vendégforgalom növeléséhez és a turisták költési hajlandóságának emeléséhez is hozzájárul a Budapesti Karácsonyi Vásár. A hét végén indult Európa-szerte az adventi vásárszezon: a karácsony előtti rendezvények igazi idegenforgalmi látványossággá nőtték ki magukat, és turisták százezreit mozgathatják meg másfél hónap alatt. Már megnyílt a Vörösmarty téren a Budapesti Karácsonyi Vásár is, immár tizennegyedik alkalommal, a december végéig tartó eseményre az idén is 600-700 ezer turistát várnak.

Elindult a fővárosi karácsonyi vásár

Elkezdődött pénteken az idén 13. alkalommal megrendezett Budapesti Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren. A rendezvény az elmúlt években számos nemzetközi elismerést söpört be, Európa legjobb karácsonyi vásárának választotta 2006-ban a Travel & Leisure magazin, 2008-ban pedig a Sunday Times, és komoly vendégvonzó hatása van a turisztikai holtszezonnak tekinthető téli időszakban.
Világgazdaság Piactér