vulkánkitörés

Kitört egy japán vulkán

Kitört a Kuszacu-Sirane vulkán kedden Japánban, a tűzhányó izzó kődarabokat lövellt ki a közelben lévő síparadicsomra, többen megsérültek, halálos áldozat is van.

Kitört egy vulkán Indonéziában

Kitört az indonéziai Bali szigetén lévő Agung vulkán szombat este egy alkalommal, majd vasárnap háromszor is – közölték a helyi hatóságok.

Izland robbanásveszélyes - Kitörhet a pokol kapuja is

Izland robbanásveszélyes. A Heklára már három évvel ezelőtt sem mert senki felmenni, bármikor kitörhet - nyilatkozta egy német vulkanológus, arról szólva, mikorra várható a "pokol kapuja" – így nevezték el a Heklát - újabb kitörése.

Beindult a krízisközpont - Közeledik a hamu

Az európai légiközlekedési felügyelet beindította a légiközlekedési kríziskoordinációs központot, miközben az izlandi hamu a brit sziget felé közeledik.

Ismét jön az izlandi hamufelhő - Mi történhet?

Az izlandi meteorológiai intézet előrejelzése szerint az a vulkánkitörés, amely május 21-én kezdődött Európa legnagyobb gleccsere, a Vatnajokull alatt, veszélyeztetheti a transzatlanti légi közlekedést, és a hamu e héten elérheti Nagy-Britanniát.

Vulkánkitörés - 650 millió dollár kár az amerikai gazdaságban

A repülőgép-járatok törlése miatt 650 millió dollár kárt okozott az amerikai gazdaságnak az izlandi vulkánkitörés öt nap alatt - jelentette az Egyesült Államok Utazási Szövetsége, amely a légtérzár elrendelésével kapcsolatos túlreagálás veszélyére figyelmeztetett.
Világgazdaság Piactér