Y-generáció

Döntött a bíróság: túl lusta a gyerek

Egy spanyol bíró elutasította egy 23 éves nő keresetét, aki azért perelte apját, hogy továbbra is támogassa anyagilag. Az ítélet szerint a fiatal „túl lusta.

Tetteket várnak a fiatalok a vállalatoktól

Mára a fiatal munkaerő kevésbé hajlamos elhagyni a munkahely nyújtotta biztonságot, de jobban aggasztja őket a geopolitikai és országos konfliktusokból adódó bizonytalanság – derül ki a Deloitte Y generációsok körében végzett felméréséből.

Magasabb fizetés helyett menőbb iroda?

A munkaerő-toborzásban és -megtartásban az iroda elhelyezkedése, belső kialakítása kulcsfontosságúvá vált, hiszen ha a munkavállaló jól érzi magát, az a munkaadónak is jó.

A legvaskosabb sztereotípiák buknak meg a leggyorsabban

Hogyan lehet zavarba hozni egy huszonévest? Csörgesd meg a mobilját, nem fogja érteni, mi történik. Tele az internet ilyen és ehhez hasonló gonosz viccekkel a millenniumi, vagy másként, Y generációról – arról a korosztályról, amelynek tagjai valamikor a nyolcvanas évek közepe és 2000 között születtek.

Nettó 170 ezres kezdő fizetés - A magyar Y-generáció igényei

A Deloitte nemzetközi felmérése szerint nem alkotnak homogén csoportot az úgynevezett „Y generáció” tagjai (azaz a 80-as évek végén, illetve a 90-es évek elején születettek), mert eltérően viszonyulnak a munkához és másként ítélik meg a munka és a szabadidő optimális egyensúlyát. A felmérésben résztvevő magyar diákokra általában igaz, hogy vonzónak tartják a multinacionális vállalatokat, de sokan nem reálisan mérik fel saját munkaerő-piaci lehetőségeiket.

Ez mind nem érdekli a mai fiatalokat

Az elmúlt fél évben a HR-vezetők rendre a korábban sikeres ösztönzési módszerek hatástalanságáról számolnak be; a cégvezetők ezek költséghatékonyságának határozott romlását érzékelik. Fehér Zsolt, az Assessment Systems International szakértője szerint ez a motivációs válság nem más, mint egy generációváltás, amely a szervezetek alsó szintjén most kezdi tömegesen éreztetni hatását.
1
Világgazdaság Piactér