zárolás

Több száz illegálisan árusított termésnövelő anyagot zárolt a Nébih

Több száz, összesen 61 millió forint értékű engedély nélkül árusított termésnövelő anyagot vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy múlt heti ellenőrzésen, a forgalmazó akár több tíz millió forintos bírságra is számíthat - közölte ma a Nébih az MTI-vel.

Nyolcezer liter tejet zárolt a Nébih

A május 6-án kezdett kéthetes célellenőrzés alatt országszerte 218 forgalmazó helyen mintegy 300 tételt vizsgáltak a szakemberek, nyomonkövethetőségi problémák miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a megyei kormányhivatalok élelmiszerbiztonsági felügyelői mintegy 8000 liter tejet zároltak - közölte ma a hivatal az MTI-vel.

Sok a zárolt számla

Még mindig van néhány tízezer vállalati bankszámla, amelynél nem nyilatkoztak a tényleges tulajdonosról, így zárolva áll. Az egészségpénztárak és a nyugdíjkasszák tagjai között százezres nagyságrendű az azonosítatlanok száma, ők sem férnek hozzá az egyenlegükhöz

Tízezreknek zárolhatják a számláját

Több tízezer vállalkozásnak, alapítványnak kell nyilatkoznia januárig a tényleges tulajdonosairól, különben zárolják a számláját. A pénzmosás-ellenes törvény tavaly nyári módosítása szerint januártól nincs pardon: akinek másfél év nem volt elég a nyilatkozatra, nem jut a pénzéhez. Sokan rohanhatnak a bankba az utolsó pillanatban.

Másfél milliárdos zárolás a rendőrségnél, kevesebb jut beszerzésekre

Az 1,5 milliárdos rendőrségi zárolásból 1,2 milliárdot érintenek a dologi kiadások, a tervezettnél kevesebb jut majd szakmai és üzemeltetési anyagok beszerzésére, informatikai szolgáltatások igénybevételére. A büntetés-végrehajtásnál 400 millió vonnak el, 203 millió forintot meg tudnak a belügyminiszter szerint sprórolni a belső ellátás körének további bővítéséből, például a konyhák saját üzemeltetésbe vétele eredményeként.

Másfélmilliárdot zárolnak a rendőrségnél - elhalasztják a karbantartást

Nem érinti a rendőrség mindennapi működését az a több mint másfél milliárdos zárolás, amit Pintér Sándor belügyminiszter felajánlására a kormány rendelt el júliusi határozatával – állította az Országos Rendőr-főkapitányság a Magyar Nemzetnek. A pontos összeg 1546,1 millió forint, ezt azonban nem terhelik rá a helyi rendőri szervekre, sem a Készenléti Rendőrségre vagy a repülőtéri rendőr-igazgatóságra - ígérik.

Zárolások: még vizsgálja az NGM a tárcák javaslatait

A nemzetgazdasági tárca lapunkkal közölte, hogy még tart a minisztériumok zárolási javaslatainak vizsgálata, amelyeknek a jóváhagyása folyamatos. Voltak módosítások is, a jóváhagyott tételeket bejelentik a Magyar Államkincstárnak, amely figyeli a kifizetéseket. Az Emminél még mindig nem tudni, hogy mely területeket – mint például a köznevelést, a felsőoktatást, az egészségügyet, a sportot, a szociális területet – pontosan hogyan érintenek a megszorítások.
Világgazdaság Piactér