zöldségtermelés

Piaci zavarokat okozhat a brit kilépés

Bár továbbra is bizonytalan, mikor és hogyan lép ki az Egyesült Királyság az Európai Unióból, a Brexit hatásai viszonylag pontosan valószínűsíthetők, és ezek egyes országok agrárágazatában – és néhány magyarországi termékpályán – feszültséget okozhatnak – áll az OTP Agrár szakértői által készített elemzésben.

Az idén is folytatódik a területcsökkenés

Az idén jelentősen csökken a zöldségtermő terület, de a szakmai szövetség szakértője szerint ez nem okoz drasztikus változást a hazai piacon, hacsak nem szól közbe az időjárás.

A feldolgozóipar lehet a szervező erő

Noha rendkívül jó környezeti adottságok jellemzik a magyar zöldség- és gyümölcstermesztést, a rendszerváltás óta szűkülő termőterületen, az uniós átlagtól messze lemaradó termelékenységgel működik.

A feldolgozóipar lehet a szervező erő

Noha rendkívül jó környezeti adottságok jellemzik a magyar zöldség- és gyümölcstermesztést, a rendszerváltás óta szűkülő termőterületen, az uniós átlagtól messze lemaradó termelékenységgel működik, aminek több oka van, köztük a szervezetlenség, valamint az öntözés hiánya – állapították meg elemzésükben az OTP Agrár szakértői.
Világgazdaság Piactér