zsidó

A melegeknél csak a romákat utasítják el többen

A jövő munkavállalóinak, a diákoknak 83 százaléka a jövőben olyan helyen szeretne dolgozni, ahol nincs hátrányos megkülönböztetés a munkahelyeken. Ezzel szemben a magyarországi munkavállalók több mint fele észlelt már hátrányos megkülönböztetést - derült ki a Gemius kutatásából. A melegeknél kevésbé csak a romákat fogadnák el kollegájuknak.

Zsidó menekültek tartanak Izraelbe

A növekvő polgárháborús veszély elől Izraelbe menekül vasárnap tizenkilenc ukrajnai zsidó - közölte a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál vasárnap. A tavaly novemberben kezdődött ukrán válságban több zsidóellenes atrocitás is történt. hsz \\ kvz \\ ksy MTI 2014. május 4., vasárnap 10:27

Orbán: megvédjük zsidó honfitársainkat

Magyarországhoz méltatlannak nevezte a miniszterelnök a jobbikos Gyöngyösi Márton egy héttel ezelőtti felszólalását a parlamentben. Orbán Viktor a szocialista Steiner Pál azonnali kérdésére hétfőn azt mondta: a magyarok megvédik zsidó honfitársaikat.

A Die Welt és a Spiegel a magyarországi szélsőségesekről

Külföldön is meghallották Gyöngyösi Márton jobbikos politikus szavait. Egyes lapok arról írnak, hogy hét évtizeddel a holokauszt után először hangzott el a magyar parlamentben olyan kijelentés, amely az ország egyes állampolgárai zsidó származásának felfedésére szólít fel

Németh Zsolt: a nemzet ellen követnek el merényletet az uszítók

Akik gyűlöletre uszítanak a magyar nemzet zsidó, roma vagy más identitású vagy származású tagjai ellen, merényletet követnek el a nemzet egésze ellen, mert megosztják azt - hangsúlyozta Németh Zsolt szerdán a felvidéki Somorján tartott Raoul Wallenberg-emlékkonferencia megnyitóján.

Fekáliaantiszemitának nevezte Bayer Zsoltot a Die Presse

A Fidesz alapítói közé tartozó Bayer Zsolt újra és újra példátlan, zsidók elleni gyűlöletkirohanásokkal kelt feltűnést. Kitüntetést kap ezért? - kérdezi a lap hasábjain Karl Pfeifer osztrák újságíró.
Világgazdaság Piactér