Riasztási fokozat: Piros

Halálos kimenetelű rendőrgázolás, adótrükkök, perpatvarok – a Red Bull thaiföldi társtulajdonosai veszélyeztetik Dietrich Mateschitz életművét.

Ami a vibráló doboz után jön

Az otthoni tévézés és mozizás élménye hosszú évtizedek berögződései alapján hagyományosan a nappaliban lévő vibráló dobozokhoz, újabban pedig a lapostévékhez kötődik. Megnéztük, merre tart a világ.

Arccal a közönségnek

Kálomista Gábor nem művészembernek, hanem kulturális menedzsernek tartja magát, aki nem rátelepszik a szekérre, hanem tolja azt. Interjú.

Hatalmas magyar siker a Vinalies Paris-on

A Canter Borház 2017-es évjáratú Magnus Sárgamuskotálya a rangos párizsi Vinalies Internationales borversenyen nyert ezüstérmet.

IMF: törékeny a román gazdasági növekedés

A Nemzetközi Valutaalap az idén 5 százalékos román gazdasági növekedésre számít, becslésük szerint középtávon a növekedés 3 százalékra lassul.

Alacsonyabb ütemű az euróövezeti pénzromlás

A februári infláció 1,1 százalék volt a januári 1,3 százalék után, egy éve 2 százalék volt a fogyasztói árak éves emelkedésének az üteme az eurózónában.

Jobban fizet a diákmunka

A korábbi nettó 500-600 forintos órabérrel szemben ma már csak elvétve találni olyat, ahol ezer forintnál kevesebbet ajánlanak a munkáltatók.

Amerika ismét Oroszországot bünteti

Az amerikai pénzügyminisztérium közleménye szerint a szankcióval sújtottak között orosz személyek, vállalatok és szervezetek szerepelnek.

A fejlesztési finanszírozás fenntarthatóságának javítása

Az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak 2030-ra történő eléréséhez évente több ezermilliárd dollárnyi állami kiadásra, beruházásokra és segélyre lesz szükség.

Szabadul az amerikai állampapírtól Kína

Kína hat hónapja legalacsonyabb szintre csökkentette amerikai állampapír-portfólióját januárban, de így is az Egyesült Államok legnagyobb hitelezője maradt.

A vártnál nagyobb mínuszban zárt tavaly a Deutsche Bank

A bank vesztesége nőtt a tavalyi utolsó három hónapban és sokba került a cégnek az amerikai adózási szabályok megváltoztatása is.

Reggeli erősödés az európai börzéken

Vegyesen zártak a vezető ázsiai tőzsdék pénteken, az európai börzék pedig pluszban álltak a kereskedés kezdete után egy órával.

Alig mozdult reggel a forint

Vegyesen mozgott a forint árfolyama péntek délelőtt a nemzetközi devizakereskedelemben csütörtök estéhez képest.

A hófúvás miatt többfelé harmadfokú figyelmeztetést adtak ki

Több megyében harmadfokúra emelték a várható hófúvás miatti figyelmeztetést, emellett országszerte első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

Digitális bankrendszert épít

Már 27 évesen a nevéhez fűződik a bankrendszer megreformálása. Suppan Mártont a digitális világ fejlesztéséért Az év fiatal vállalkozójává választották.

Japáné lesz az orosz dohánypiac közel fele

Megvásárolja az orosz Donskoy Tabak céget a Japan Tobacco, amely az 1,56 milliárd dolláros üzlettel 40 százalékra növeli részesedését az orosz piacon.

Bajorország menedzsere lenne az új tartományi kormányfő

Markus Söder a német tartomány 11. és legfiatalabb kormányfője a második világháború óta. Elődje, Horst Seehofer a szövetségi kormányban folytatja.

Állás

Tördelőszerkesztőt és korrektort keres a Mediaworks

Gazdagok és szépek

A szerencse forgandó, pláne a jó szerencse, ezt pedig a világ legdrágább színészei a saját bőrükön tapasztalják.
16:12
Vállalatok

A Rózsadombra is felért az árhullám

Az országban a harmadik legmagasabb átlagos ingatlanárakkal a II. kerület büszkélkedhet, tavaly egy négyzetméterért 560 ezer forintot kellett fizetni.
18:45
Vállalatok

Digitális jövőkép a szektorban

Okos otthon, okostelefon, intelligens lift – egyre nagyobb számban jelennek meg a piacon a különböző okos innovációk, és máris itt egy újabb kifejezés, a proptech, amely az ingatlanpiac digitalizációs robbanásának hívószava.

Gáláns ígéretekkel újrázna Putyin

Vlagyimir Putyin számára nem az jelent problémát, hogy megnyerje az elnökválasztást, hanem az, hogyan mozdítsa ki a gazdaságot a stagnálásból.

Vas megyébe 212 milliárd forint uniós pénz érkezett

A 2014-2020-ig tartó időszakban 212 milliárd forint uniós fejlesztési forrás érkezett Vas megyébe, amiből 660 projekt valósult, illetve valósulhat meg.

Több értéket állítunk elő, mint amit a GDP mutat

A magyar bruttó hazai termék 25 százalékkal magasabb lehetne, ha a társadalom számára teremtődő értéket is beszámítanánk.

Nemzetközi pályázatokat nyert a hajdú-bihari önkormányzat

Új munkahelyek létrejöttét, a gazdasági növekedés javulását, és a természeti értékek védelmét várják Hajdú-Biharban két, hamarosan induló projekttől.

Eladói nyomás alá kerül néhány kispapír

Tízről nyolcra csökken a CECE indexen belül a magyar részvények száma, ami a kikerülő papíroknál többnapi forgalomnak megfelelő eladásokat hozhat.

Felhők felett szárnyal a Lufthansa bevétele

Rekordszintre nőtt a 2017-es pénzügyi évben a Lufthansa-csoport adózás előtti eredménye, és 2018-ra is hasonló eredményeket vár a német légitársaság.

Nemet mondott a román jegybank az OTP-nek

Nem járultak hozzá, hogy az OTP megvegye a Banca Romaneasca SA 99,28 százalékos részvénycsomagját.

Véglegesítették az ukrán jegybank ideiglenes elnökét

Jakov Szmolijt nevezte ki csütörtökön a kijevi parlament az ukrán jegybank új elnökévé, támogatva Petro Porosenko államfő előterjesztését.

Lábtérből sincs hiány a nem éppen konzervatív Civicben

Ötajtósként már ismerjük, most azonban arra voltunk kíváncsiak, milyen az új generá­ciós Civic elegánsabb, szedánkivitele.

Hét éves csúcson a gumiabroncs-értékesítés

Közel 5 százalékkal nőtt tavaly a személyautókra és kisteherautókra vásárolt új gumik száma 2016-hoz képest.

A New York-i helikopter-baleset miatt szigorodnak a szabályok

Azonnali hatállyal leállították pénteken az Egyesült Államokban a nyitott ajtajú városnéző helikoptertúrákat a New York-i baleset után.

Fónagy János: Június végéig felhasználható a téli rezsitámogatás

A rezsicsökkentési támogatást a legközelebbi számlában kell érvényesíteni és legkésőbb június 30-ig lehet felhasználni.
Világgazdaság Piactér