Magáncsődöt jelentett Alex Jones, akit a bíróság valótlan állítása miatt csaknem másfél milliárd dollár kártérítés kifizetésére kötelezett –  írja a Reuters

Trump Supporters Hold "Stop The Steal" Rally In DC Amid Ratification Of Presidential Election  WASHINGTON, DC - JANUARY 06: Alex Jones, the founder of right-wing media group Infowars, addresses a crowd of pro-Trump protesters after they storm the grounds of the Capitol Building on January 6, 2021 in Washington, DC. A pro-Trump mob stormed the Capitol earlier, breaking windows and clashing with police officers. Trump supporters gathered in the nation's capital today to protest the ratification of President-elect Joe Biden's Electoral College victory over President Trump in the 2020 election. (Photo by Jon Cherry/Getty Images)
Fotó: Jon Cherry / Getty Images

A hírhedt összeesküvéselmélet-hívő az Infowars nevű oldalán közölte, hogy a csődvédelmi keresetben egy- és tízmilliárd dollár közötti tartozást, illetve egy- és tízmillió dollár közötti vagyont halmozott fel. A műsorvezető szerint a csődeljárás bizonyítja majd, hogy tönkrement, és arra kérte hallgatóit, küldjenek anyagi támogatást a műsor fennmaradása érdekében. 

A sötétség hercege adományokat gyűjt az összeesküvéselmélet-gyártónak

Roger Stone, Donald Trump volt elnök politikai tanácsadója adományokat gyűjt Alex Jonesnak.

Az Infowars internetes műsor házigazdáját először 

965 millió dollár (több mint 438 milliárd forint) kártérítésre, majd további 473 millió dollár (191 milliárd forint) kifizetésére kötelezte a bíróság nyolc panaszos részére 

– akik elvesztették gyermekeiket a Sandy Hook Általános Iskolában történt lövöldözésben –, mert azt állította, hogy 

az áldozatok színészek voltak, és a fegyverkorlátozás kikényszerítése miatt rendezték meg a mészárlást. 

Az Infowars házigazdája legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy megpróbálta megvédeni Kanye Westet a legutóbbi antiszemita kijelentései miatt, azonban a műsorban a zenész zavarosan azt fejtegette, hogy szereti a zsidókat, de a nácikat is, és „minden embernek van értéke, amit letett az asztalra, különösen Hitlernek”.