A törökországi földrengés miatt a romok alatt rekedt Christian Atsu, hatvanötszörös ghánai válogatott labdarúgó. A játékos korábban az angol Premier League-ben a Newcastle Unitedet erősítette, jelenleg a török Hatayspor játékosa. A hírek szerint a csapat sportigazgatója is a törmelék alatt lehet. A Hataysport menedzsere a török válogatott korábbi legendás kapusa, Volkan Demirel, aki videóüzenetében sírva kért segítséget Törökországnak.

Newcastle United v Leicester City - Premier League
Christian Atsu (30) of Newcastle United arrives before the Premier League match between Newcastle United and Leicester City at St. James's Park, Newcastle on Wednesday 1st January 2020. (Photo by Iam Burn/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Mi News

Törökország középső és Szíria északnyugati részét hétfő hajnalban rázta meg egy 7,8-es erősségű földrengés. Recep Tayyip Erdogan elnök közölte, hogy a katasztrófának 

Törökországban egyelőre 912 áldozata van, és 5385-re teszik a sérültek számát.

 A rengések miatt legalább 2818 épület omlott össze az országban, több ezren rekedtek a romok alatt.

Óriási pusztítást okozott a törökországi földrengés – videó

Hatalmas földrengés rázta meg Törökország középső és Szíria északnyugati részét. Több száz épület dőlt össze, sok száz a halott és a sérült. A mentőcsapatok túlélők után kutatnak a romok között.

Magyar idő szerint fél 12-kor újabb földrengésekről számoltak be a térségben. Az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Intézet (EMSC) azt közölte, hogy Törökország középső részén 7,7-es magnitúdójú földrengést észlelt. Az isztambuli Kandilli szeizmológiai állomás 7,5-es erősségű rengésről tett bejelentést, a földmozgás epicentruma ezúttal Kahramanmaras tartomány volt.

A szíriai állami média szerint az újabb rengések Damaszkuszban voltak. A SANA szíriai állami hírügynökség azt közölte, hogy a földrengés szíriai áldozatainak száma elérte a 371-et.

Cristian Atsu 2022-ben a nyári átigazolási időszakban szerződött a Hataysporba, ahol az első gólját épp vasárnap szerezte. Atsu mellett Taner Savut, a csapat sportigazgatója is a törmelék alatt rekedhetett.