Ryan Reynolds az ember, akinek sikerült felállni a padlóról és újraindítani a karrierjét. Hollywood egyik legnépszerűbb színésze a 2010-es évek elején hatalmasat bukott néhány rosszul sikerült szerepválasztással, és sokan jogosan gondolhatták, hogy hamar kikopik a neve a köztudatból. A 2011-es Zöld Lámpás vagy a 2009-es X-Men kezdetek: Farkas című filmek után Reynoldsot jogosan temette a szakma, de végül a kanadai-amerikai színész mégis felért a csúcsra. Sőt, még üzletemberként is. 

775926822
Ryan Reynolds a színészet mellett egész cégbirodalmat épített ki és más saját focicsapata is van. Fotó: AFP

Reynolds karrierjét a 2016-os Deadpool mentette meg, amikor a színész kapott egy második esélyt a nagyszájú zsoldos megformálására.

A film hatalmas anyagi, kritikai és közönségsiker lett, és hivatkozási alappá vált a képregényfilmek között. A modern képregényfilmes műfaj első olyan darabja volt, amely brutalitása és nyelvezete miatt a legmagasabb korhatár-besorolást kapta, és ezzel bebizonyította, hogy ezt a zsánert nem csak a családbarát körítéssel lehet eladni a közönségnek. A 2016-os Deadpool mozi több mint 780 millió dollárt termelt, amit szinte centre pontosan megismételt a 2018-as második rész. 2024-ben immár a Disney égisze alatt érkezik majd a Deadpool harmadik felvonása, amelybe sikerült visszacsábítani Hugh Jackmant Farkas szerepébe, így várhatóan a film felül fogja múlni az első két epizódot bevétel szempontjából.

Reynolds viszont nemcsak színészként, hanem üzletemberként is remekel. Ahogy arról korábbi cikkünkben írtunk, Rob McElhenney-vel néhány éve megvásárolták az angol ötödosztályban szereplő Wrexham AFC csapatot, és jelen állás szerint a Vörös Sárkányok (Red Dragons, a csapat beceneve) a következő idényt már egy ligával fentebb kezdi meg, hiszen vezeti a National League-et. A Wrexhamnél elért sikerekről még egy dokumentumsorozat is készült a Hulu streamingoldalra, amely az Egyesült Államokban hatalmas népszerűségnek örvend.

Reynolds most egy másik bizniszével kaszál hatalmasat, hiszen eladja a tulajdonában lévő Mint Mobile telekommunikációs céget a T-Mobile-nak – írta meg a New York Post. Az üzlet értéke 1,35 milliárd dollár.

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer lesz egy telekommunikációs cégem, amelyet aztán majdnem másfél milliárd dollárért eladok a T-Mobile-nak. Az élet néha furcsa fordulatokat hoz, de nagyon büszke vagyok arra, amit elértem

– mondta a színész. Reynoldsnak nem ez az első sikeres üzleti húzása.

2020-ban 610 millió dollárt keresett azzal, hogy eladta az Aviation American Gin italgyártó cégét a Diageónak.

Még 2018-ban vásárolt részesedést az Aviation American Ginben, és már a következő évben felvirágoztatta a márkát. Az Aviation eladásai 2019-ben több mint duplájára nőttek az egy évvel korábbihoz képest – erről a The Guardian írt. A Diageo – a világ egyik legnagyobb italforgalmazó vállalata – közölte, hogy hatalmas potenciált látnak az Aviationben, amely rövid idő alatt a második legnagyobb márkává nőtte ki magát a prémiumginek szegmensében.

(FILE) Ryan Reynolds And Blake Lively Donate $400,000 to New York Hospitals Amid Coronavirus COVID-19 Pandemic (FILE) Ryan Reynolds And Blake Lively Donate $400,000 to New York Hospitals Amid Coronavirus COVID-19 Pandemic. They are reportedly donating $100,000 each to Elmhurst, NYU Hospital, Mount Sinai, and Northern Westchester. HOLLYWOOD, LOS ANGELES, CALIFORNIA, USA - DECEMBER 15: Actor Ryan Reynolds and wife/actress Blake Lively pose with daughters James Reynolds and Inez Reynolds at a ceremony honoring Ryan Reynolds with a star on the Hollywood Walk of Fame - Dedication of the 2,596th star on the Walk of Fame in the category of Motion Pictures on December 15, 2015 in Hollywood, Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto) (Photo by Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Image Press Agency / AFP

Reynolds az akvizíció után elmondta, hogy 2018-ban azért vásárolta meg az Aviationt, mert a gin a kedvenc itala.

Hozzátette, hogy ez a lépés indította el üzletemberként az úton, mivel hamar rájött, hogy nagyon élvezi a munkát és a kihívásokat, amelyeket vállalatvezetőként megtapasztalt.

Egy márka fejlesztése, a vállalat építése és marketingstratégiák kidolgozása… ezek a legizgalmasabb dolgok, amiket valaha csináltam

Ryan Reynolds a csúcson van, és nem látszik, hogy a közeljövőben lekerülne onnan. A színészi pályán átélt kudarcok láthatóan megedzették, és azóta minden arannyá válik, ami a keze ügyébe kerül. Hollywoodban rendkívül foglalkoztatott sztár lett, stúdiók versenyeznek a kegyeiért. A Deadpool filmek mellett olyan sikermozikban szerepelt, mint a Free Guy vagy a Netflix saját gyártású filmjei, Az Adam projekt és a Különösen veszélyes bűnözők.