Gwyneth Paltrow színész egy sípályán nekiütközött egy nyugdíjas szemorvosnak, aki a baleset után agysérülést szenvedett és eltörtek a bordái. A férfi ügyvédje azt mondta a utahi esküdtszéknek, hogy a hollywoodi színésznő meggondolatlan tettei okozták az ütközést a pályán még 2016-ban – számolt be a tárgyalásról a BBC.

Paltrow ügyvédje szerint az ütközés Terry Sanderson hibája volt, és az állításai teljesen alaptalanok. 

A 76 éves Sanderson 300 ezer dollár (több mint 108 millió forint) kártérítést követel, a felperes évekkel ezelőtt 3,1 millió dollárt (több mint 1,1 milliárd forint) követelt a színésznőtől, ezt a keresetét viszont elutasították.

Fotó: AFP

A 2019-ben benyújtott keresetben azt írták, hogy Paltrow siklás közben nekiment a férfinak, majd mindketten elestek, majd az ütközés után színésznő felállt és továbbment.

 Az esetet a színésznő síoktatója is látta, de ő sem nyújtott segítséget az idős férfinak. A felperes azt állította, hogy azért várt három évet a kereset benyújtásával, mert az agyrázkódás miatt nem tudott a megszokott módon élni.  

„A baleset előtt Terry elbűvölő társasági ember volt – mondta Sanderson ügyvédje. – Teljes életet élt, beutazta a világot, mindent megtett, hogy élvezze az életét és megóvja az egészségét. De a baleset után ez megváltozott.” 

Az eljárás a tervek szerint nyolc napig tart.