Kínából rendelt, csaknem harmincmillió forint piaci értékű Elf Bar-szállítmányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai - tájékoztatta a az MTI-t közleményben pénteken.

elfbar
Fotó: Shutterstock

A nyolcezer manórudat kínai állampolgárok vették át Pest vármegye területén, azonban forgalomba hozniuk már nem sikerült, mivel a NAV Repülőtéri Igazgatósága kiszűrte a gyanús küldeményt

– írta Gonda Éva sajtóreferens. Hozzátette: a budapesti pénzügyi nyomozók felderítő munkája révén gyorsan fény derült arra is, kit takar a címzettként feltüntetett becenév, és rövid úton lenyomozták a csomag megrendelőjét.

A nyomozók a küldemény címzettjét és üzlettársát a kézbesítéskor fogták el, a helyszínen korábban beszerzett Elf Barokat is találtak. 

A felhalmozott, 29 millió forint piaci értékű terméket lefoglalták.

Az akció részletei a további nyomozások sikere miatt nem oszthatók meg, annyi azonban elárulható: a NAV pénzügyi nyomozói egy teljesen új módszert dolgoztak ki az Elf Bar-dílerek lebuktatására

– áll a közleményben, amely szerint a pénzügyőrök két embert gyanúsítottként hallgattak ki költségvetési csalás megalapozott gyanújával, akik 6,7 millió forintos vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek.

Közösségi oldalon árulta egy hirdető az Elf Bart – már bánhatja

Elf Bart hirdető budapesti árus ellen indított eljárást az adóhatóság.