09:36
Gazdaság

Részben leállt a kormányzat működése

Megmerevedtek az álláspontok, ennek ellenére a hét végén is folytatódott az egyeztetés az amerikai kormányzat működésének finanszírozását átmenetileg biztosító törvényről.
09:01
Gazdaság

Novemberben is folytatódott a bérek emelkedése

A bruttó átlagkereset 323 000 forint volt 2017. novemberben, 13 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban – derül ki a KSH friss adataiból.
22:46
Gazdaság

Újabb mentőöv a görögöknek

Jóváhagyták az országot segítő nemzetközi pénzügyi mentőcsomag következő, 6,7 milliárd eurós részletét a közös valutát használó európai uniós tagországok pénzügyminiszterei hétfőn Brüsszelben.
20:30
Vélemény

Versenyképesség a Duna régióban

Egyértelmű, hogy Németország és Ausztria a legtöbb tényező szempontjából külön kategóriát képez – véli Goreczky Péter, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető elemzője.
18:46
Pénzügy

Esett a forint árfolyama

A forint gyengült a vezető devizákkal szemben a bankközi piacon hétfő kora estére a reggeli értékekhez képest.
18:34
Pénzügy

Repedések a megszokás falán – úton a modern közgazdaságtan megújulása felé?

18:32
Közélet

A volt katalán elnök szerint eljött a tárgyalás ideje

Madrid fenyegetései ellenére a függetlenségpárti erők alakítanak kormányt Katalóniában, ezért itt az ideje tárgyalni – jelentette ki Carles Puigdemont leváltott katalán elnök.
18:21
Pénzügy

Változó zárás a nyugati piacokon

Vegyesen fejezték be a napot a vezető európai tőzsdemutatók hétfőn, de csak szerényen mozdultak a pénteki záróértékükhöz képest.
18:19
Pénzügy

Történelmi csúcsot döntött a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 980,50 pontos, 2,45 százalékos emelkedéssel, 41 002,39 ponton zárt hétfőn.
18:14
Vállalatok

Milliárdokból fejlődhet a betegbiztonság

A betegbiztonságot erősítő fejlesztésekre fordíthat 2 milliárd forintot az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).
Világgazdaság Piactér