15:06
Gazdaság

Sokat hozhat a brüsszeli reformterv

Éves szinten 40 milliárd euróval csökkentheti az EU-ban az áfacsalások értékét, ha elfogadják, hogy az EU-n belüli értékesítés után az eladónak a más tagállamokba értékesített áruk után is fel kell számítania a vevő országában érvényes áfaösszeget.
12:58
Gazdaság

Hosszabb időre szerződnek a közmunkások a munkáltatókkal

Az idény­munkák zárásával csökkent a közmunkások száma, az új belépőknek ugyanakkor hosszabb időre kínálnak kereseti lehetőséget a foglalkoztatók.
21:01
Gazdaság

Nem várható 2020-ig alapkamat-emelés

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa 2020-ig valószínűleg nem változtat a jegybanki alapkamaton – véli Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője.
18:55
Pénzügy

Kedvezők a Rába kilátásai

A bevételek meglepetésszerűen kedvező alakulásán túl a Rába kilátásai is pozitívak. Különösen ígéretesek a futóműüzletág részpiacai.
18:46
Közélet

Észak-Korea a terrort támogatók listáján

Donald Trump amerikai elnök hétfőn bejelentette, hogy kormánya Észak-Koreát a terrorizmust támogató államok listájára helyezi.
18:37
Pénzügy

Nyereséggel zárta első 9 hónapját a K&H

Az első háromnegyed évben 32,2 milliárd forintos nyereséget ért el a K&H Bank, a harmadik negyedévben 9,7 milliárd forint volt az adózott eredménye.
18:29
Pénzügy

Emelkedéssel zártak a nyugat-európai tőzsdék

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.
18:21
Vállalatok

Mall.hu: előzetesben a csalók

A Budai Központi Kerületi Bíróság két gyanúsított előzetes letartóztatását rendelte el többek között költségvetési csalás miatt.
18:12
Közélet

Koalíciós válság: megszólalt Angela Merkel

Németország az eddigi koalíciós egyeztetések kudarcának ellenére továbbra is stabil ország – jelentette ki Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben.
18:02
Közélet

KSH: 1870 óta nem volt ilyen kevés a gyerek Magyarországon

Az első népszámlálás óta még soha nem volt ilyen alacsony a gyermekkorúak és ilyen magas az időskorúak száma Magyarországon.
Világgazdaság Piactér